Primăria Capitalei plănuiește să cumpere teste antidrog în valoare de aproximativ 3,7 milioane lei- Acestea vor fi donate Poliției Capitalei

Potrivit unui proiect de hotărâre de Consiliu General inițiat de viceprimarul Stelian Bujduveanu, Primăria Capitalei ar putea cumpăra 100 de dispozitive de testare antidrog pentru a le pune la dispoziția Poliției Capitalei

Valoarea achiziției a 100 de teste antidrog este estimată la 3,7 milioane lei, dar acestea ar fi ca o gură de aer pentru Poliția Capitalei, care are doar 9 astfel de aparate în dotare.

„Se aprobă alocarea sumei de 3.700.000 lei pentru achiziționarea unui număr de 100 complete – cpl, care reprezintă dispozitivele şi consumabilele acestora pentru determinarea prezenței în salivă a substanțelor stupefiante, aparate care vor fi utilizate de echipajele de Poliție care acționează pe raza Municipiului Bucureşti în acțiunile de combatere a consumului și traficului de droguri. Se aprobă darea în folosință gratuită prin Contract de împrumut de folosință (comodat) către Direcția Generală de Poliție a Municipiului Bucureşti”, se arată în proiectul de hotărâre.

În referatul de aprobare al proiectului se arată că Direcţia Generală de Poliție a Municipiului Bucureşti a cerut sprijinul deoarece are doar 9 aparate de acest fel.

„Având în vedere faptul că la nivelul Municipiului București se constată o creștere alarmantă a consumului și traficului de droguri, în special în rândul minorilor, fapte constatate în rapoartele Direcției Generale de Poliție a Municipiului Bucureşti, se impun măsuri imediate şi o implicare activă a Municipiului Bucureşti pentru combaterea acestui fenomen.

Una din principalele atribuții pe care le are de îndeplinit Primăria Municipiului Bucureşti este asigurarea ordinii şi siguranței locuitorilor oraşului. Pe de altă parte, Municipiul Bucureşti nu dispune de structuri specializate în combaterea consumului și traficului de substanţe stupefiante.

În schimb, Municipiul București poate contribui semnificativ cu resurse pentru a pune la dispoziție structurilor specializate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a mijloacelor de luptă împotriva acestui fenomen care dăunează grav sănătății publice, siguranței locuitorilor oraşului şi a comunității Municipiului Bucureşti”, se arată în referatul de aprobare, potrivit Hotnews.

Pentru a fi achiziționate cele 100 de dispozitive, proiectul trebuie aprobat de Consiliul General.

„Am hotărât să depun un proiect de hotărâre prin care cer Consiliului General al Municipiului București să aprobe achiziționarea a 100 de dispozitive de testare antidrog. Este o decizie pe care am luat-o în urma solicitării făcute de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București. Nu voi asista pasiv la acest fenomen care macină societatea noastră.

Ministerul Justiției, Ministerul Afacerilor Interne, și alte autorități întreprind deja măsuri pentru prevenirea, combaterea și eradicarea consumului de droguri. Este și obligația noastră – morală și legală – de a contribui la combaterea acestui fenomen”, a scris Bujduveanu pe pagina de Facebook.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare