sursa foto:  constanta.info

Primarul Constanței, Vergil Chițac, și Horia Constantinescu, șeful ANPC, suspecți într-un dosar al DNA! ‘Plăți nelegale într-un contract pentru spații verzi’

Primarul Constanței, Vergil Chițac, și șeful Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, Horia Constantinescu, sunt suspecți într-un dosar al Direcției Naționale Anticorupție, conform G4Media.ro și Constanța.info.

Surse judiciare au dezvăluit, pentru G4Media, că Vergil Chițac este suspect într-un dosar DNA privind plăți nelegale într-un contract pentru spații verzi.

Totodată, și Horia Constantinescu, în prezent președinte ANPC, fost director interimar al Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța, este suspect în același dosar, după cum informează sursa citată.

Vergil Chițac și Horia Constantinescu au fost audiați la DNA Constanța în urmă cu o lună. Primarul Constanței ar fi plătit nelegal către firma care întreține spațiile verzi din oraș mai multe facturi în afara unui contract. Este vorba de Garden Shop Services, fosta Pomacost, o firmă de casă a fostei administrații conduse de Radu Mazăre, înființată de vărul fostului primar, Basarab Popa.

Contactat de G4Media, Horia Constantinescu nu a comentat acest caz.

„Așa cum mă cunoașteți, nu voi evita sa mă pronunț public, dar la momentul în care voi avea toate informațiile relevante”, a afirmat Constantinescu.

Întrebat dacă nu i-a fost adusă la cunoștință calitatea de suspect, șeful ANPC a replicat: „Nu am spus asta, ci doar că nu am toate informațiile relevante”.

În ceea ce-l privește pe Vergil Chițac, acesta nu a putut fi contactat de jurnaliștii G4Media.

Constantinescu a declarat, în 2021, că „a fost o onoare” să lucreze cu Chițac  

Presa locală a scris, în luna septembrie a anului 2021, că, deși a candidat singur pe loc, Horia Constantinescu nu a reușit să obțină postul de director plin. Totuși, chiar dacă putea rămâne în instituție, el a demisionat.

„Nu a promovat examenul pentru obținerea funcției de director general, deși a candidat singur. Putea rămâne în primărie, dar a preferat să își dea demisia. Cu toate astea, susține că „a fost o onoare” pentru el că a lucrat alături de primarul Vergil Chițac și de echipa acestuia”, potrivit ziuaconstanta.ro.

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare