sursa foto:  g4media.ro

Primul gigant care a pierdut lupta cu coronavirusul: A concediat mii de angajați și e aproape de faliment

Un gigant cu mii de angajați a pierdut lupta cu coronavirusul. Grupul Neiman Marcus se pregătește să solicite protecţia împotriva falimentulu.

El a devenit primul mare operator de magazine de îmbrăcăminte din SUA care a cedat la căderea economică din cauza epidemiei de coronavirus, au informat surse din cadrul companiei, potrivit Reuters.

Compania cu sediul în Dallas a rămas cu puţine opţiuni după ce pandemia a forţat-o să închidă temporar toate cele 43 de locaţii, aproximativ 20 de magazine Last Call şi cele două magazine ale filialei sale Bergdorf Goodman din New York.

Neiman Marcus se află în ultimele etape de negociere a unui împrumut cu creditorii săi în valoare totală de sute de milioane de dolari, ceea ce ar susţine o parte din operaţiunile sale în timpul procedurii de faliment, potrivit surselor. De asemenea, şi-a concediat mulţi dintre cei aproximativ 14.000 de angajaţi.

Depunerea documentaţiei pentru faliment ar putea veni în câteva zile, deşi calendarul ar putea modificat, au spus sursele. Neiman Marcus a întârziat plata unor datorii de milioane de dolari săptămâna trecută, inclusiv una care i-a acordat companiei doar câteva zile pentru a evita o neplată.

Împrumuturile lui Neiman Marcus însumează aproximativ 4,8 miliarde de dolari, potrivit companiei de rating Standard & Poor’s. O parte din această datorie este moştenirea achiziţiei efective de 6 miliarde de dolari în 2013 de către proprietarii săi, firma de capital privat Ares Management Corp şi Consiliul de Investiţii al Planului de Pensii Canada (CPPIB).

Vezi și

Deranj mare în serviciile secrete românești! Operațiune fără precedent demarată de spionajul chinez

România se apropie de scenariul 5! Vor fi impuse noi restricții

Lovitură de teatru! Dumitru Coarnă îl acuză pe polițistul din prima linie, care a spus că șeful direct i-a cerut să dea cât mai multe amenzi în perioada stării de urgență, că nu a scris un proces-verbal de 10 ani! Reacția lui Valer Kovacs

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare