sursa foto:  wowbiz.ro

Probleme pentru Adriean Videanu! Noul său proiect nu va putea fi finalizat- Care este cauza

Probleme pentru Adriean Videanu! Noul său proiect ce prevede construirea a nouă blocuri de 120 metri nu va putea fi finalizat

După ce compania Titan Mar, aparținând lui fostului primar general Adriean Videanu, alături de Beckfield Development, au depus la Primăria Capitalei documentaţia pentru un PUZ pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar mixt, de blocuri de locuinţe şi birouri la intersecţia dintre 13 Septembrie şi Şoseaua Progresului, care va include nouă clădiri cu o înălțime de maximum 120 de metri, construcția efectivă a proiectului e în pericol. În extrasul de carte funciară, prezentat de primărie, apare un litigiu, între Titan Mar, Vulcan SA, AAAS, Beckfield Development, Ministerul Finanțelor și cel al Economiei, reclamate de Calor SLR, care solicită nulitatea înscrisurilor și repunerea companiei în situația anterioară și rectificarea cărții funciare.

Litigiul acoperă o suprafață de circa 400 mp care reprezentă căile de acces către un teren de 10.000 mp achiziționat de Calor tot de la Vulcan SA. Se pare că litigiul a intervenit după ce Titan Mar a intabulat terenul aflat în coproprietate prin convenție notarială al celor două companii.

Conform Primăriei Capitalei (PMB), litigiul nu împiedică procesul de avizare, dar eventuala aprobare a PUZ-ului nu dă dreptul celor de la Titan Mar să înceapă construcția, pentru aceasta e necesară o autorizație de construcție, care, cel mai probabil, nu va fi acordată până la lămurirea litigiului dintre părți.

Conform Normelor de aplicare a Legii 350/2001, privind urbanismul și amenajarea teritoriului „în cadrul documentațiilor de amenajare a teritoriului și urbanism, pentru asigurarea coerenței dezvoltării spațiale vor fi cuprinse prevederi cu caracter indicativ cu privire la modul de ocupare și utilizare a terenurilor și priorități pntru zonele aflate în litigiu”, transmit reprezentanții PMB.

Proiectul, despre care se vorbește demult, de altfel Videanu a mai cerut un PUZ în 2017, pentru o suprafață mai mare, de 50.000 mp, cu un regim de înălțime de 200 de metri, va include nouă clădiri, fiecare cu 3 etaje în subteran şi plus de la 12 la 35 de etaje, având un regim de înălţime de până la 120 de metri.

Noul proiect al lui Videanu e împărțit în trei părți, prima cu o înălțime maximă de 70 de metri, respectiv 20 de etaje, iar celelate două cu o înălțime maximă de 120 de metri, respectiv 35 de etaje, potrivit economica.net

 

 

Vezi și:

Afacerile cu statul ale USR-istului acuzat de trădare! Finanțări anuale pentru unul dintre ‘băieții deștepți’ ai Guvernului Cioloș

Se aplică de la 1 iulie 2019! Mii de români sunt vizați

EXCLUSIV Acuzații-dinamită la adresa giganților de pe piață: ‘Suprataxează românii din cauza bonurilor de masă’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare