sursa foto:  Facebook

Procesul „Eclerul la tavă” dintre Jamila și Laura Laurențiu a luat sfârșit, după 4 ani. Răsturnare de situația la Curtea de Apel pentru celebra bucătăreasă

Curtea de Apel București a decis cine are dreptate dintre Jamila și Laura Laurențiu! Din 2019 a tot încercat să își primească despăgubiri, dar acum nu mai are nicio șansă! Cel mai mare scandal românesc dintre vloggerii culinari a luat sfârșit, dar „războiul” declaraților, nu!

Instanța a decis că Laura Laurențiu are câștig de cauză. În continuare, cea care a înaintat procesul va trebui să plătească cheltuielile de judecată și nu se va alege cu cei 5.000 de euro ceruți. Suma pe care o dorea venea pe motiv că „rivala” sa i-a raportat clipul cu rețeta, care a fost dat jos de pe YouTube. În urma acțiunii, a pierdut banii din sponsorizări.

Reacții după proces. Jamila, nemulțumită de justiție

Pe rețelele de socializare, Jamilia a precizat că nu ea a început scandalul. Celebra creatoare de conținut susține că Laura Laurențiu este cea care a raportat conținutul său, fără măcar să-l vadă anterior:

„Pentru că circul a început din nou și pentru că iar se aruncă, cu minciuni si cu jigniri, voi reveni cu o ultimă declarație despre subiectul eclerului la tavă. Până atunci vă spun doar atât. Nu eu am început acest circ, nu eu am dat report unui clip fără motiv întemeiat, nu am fost eu cea care a făcut un rău în mod gratuit când exista cale de comunicare și când lucrurile s-ar fi putut rezolva mult mai simplu și mai ușor.

Eu am fost doar victima unor șicane si unui bulliying care a durat ani și ani la rând, iar acest eveniment a fost pentru mine picătura care a umplut paharul. În timpul procesului n-am putut să dau detalii, doar am asistat la un linșaj mediatic și la hate fără precedent. Acum pot sa va spun TOT și asta voi face. Din păcate judecătorii din România nu sunt pregătiți pentru spețele care implică creatori de conținut și platforme online.

Și mai vreau sa mai spun un lucru important: când pretinzi în fața unui judecător că tu ai raportat TITLUL unei rețete fără ca măcar s-o urmărești, nu ai cum sa vii sa vorbești acum de rețeta si de „copiat”, nu când cu o căutare pe Google sunt sute și sute de rețete făcute înaintea mea și după mine. Înțeleg acum ca problema personala era doar cu mine!”, a spus Jamila pe Facebook.

CITEȘTE ȘI: În timp ce gătește miel, bucătarul Liviu Dragnea îi ceartă pe români: ‘V-am mărit salariile și ați ieșit în stradă’

Reacția Laurei Laurențiu, după ce a câștigat procesul

În timp ce Jamila reproșează comportamentul pe care l-a primit din partea sa, Laura Laurențiu este supărată că nu a fost preluată cu link activ. Rețeta de ecler la tavă, care susține că este făcută de ea, nu avea sursa menționată:

„Un lucru foarte important este că, prin hotărârea sa în acest proces, Curtea de Apel București a stabilit un precedent. Citez: ”Ceea ce este decisiv în prezenta cauză nu este existența sau nu a unei mărci înregistrate, ci a credinței legitime și rezonabil întemeiate a intimatei (Laura Laurențiu) că postările sale cu privire la rețeta în discuție sunt anterioare celor ale apelantei, apelanta (Jamila) nefiind în drept să i le preia tale quale (așa cum sunt), cel puțin nu fără a menționa anterioritatea postărilor sale.”

La începuturile blogosferei culinare în limba română, exista practica să se menționeze, cu link, locul de unde autorul unei postări s-a inspirat. Cu timpul, această practică s-a pierdut, reclamanta, prin soțul dânsei, chiar exprimându-se public că ar fi opțională menționarea sursei. Iată că instanța este de părere nu doar că ar fi indicat, ci chiar necesar”, a spus Laura Laurențiu, pe Facebook.

Așadar, lupta din tribunal pentru procesul „Eclerul la tavă” a luat sfârșit, dar „războiul” dintre Jamila și Laura Laurențiu pare că abia acum începe!

CITEȘTE ȘI: Celebra bucătăreasă Jamila, după ce Liviu Dragnea s-a apucat de gătit: Toată lumea mă etichetează să-mi spună că este un pericol pentru mine

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare