sursa foto:  Facebook.com

Profesor universitar de economie, critici dure la adresa Guvernului: ‘Au dat acest tun anul trecut, au scumpit energia pentru a susține aceste structuri care trebuie defrișate în pădurea asta a statului’

Profesorul universitar de economie Bogdan Glăvan a criticat dur deciziile Guvernului Ciucă din domeniul energiei.

 

Profesorul Bogdan Glăvan afirmă că ”această politică de scumpire a energiei a fost o politică intenționată pentru ce? Ca să susțină aceste structuri publice și să înființeze altel.”

Într-un final, după un an de zile, de când Guvernul a plafonat prețul pe piața angro la producător ceea ce trebuia să facă de la bun început, la prețurile propriilor producători, la prețul energiei pe care Guvernul însuși o vindea. După un an și ceva în care au mimat că încearcă să rezolve problema, dar au tergiversat-o, au rezolvat chestiunea asta.

De atunci încolo această nevoie de compensare a scăzut numai că îi paște suma amânată la plată de la bun început. Deci ei au restanțe, tot timpul au restanțe Ești ca un datornic, niciodată nu îți ajung banii să achiți și tot timpul rămâne acolo pe caiețel”.

Economistul Bogdan Glăvan mai precizează că statul a urmărit în mod intenționat să crească prețul energiei:

“Această politică de scumpire a energiei a fost o politică intenționată pentru ce? Ca să susțină aceste structuri publice și să înființeze altele, cu tot felul de privilegii care nu pot fi susținute în absența lor.  Au dat acest tun anul trecut, au scumpit energia pentru a susține aceste structuri care trebuie defrișate în pădurea asta a statului”, conform b1tv.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare