sursa foto:  adnkronos.com

Profesorul de economie Cristian Păun, despre recomandările FMI: Impozitul progresiv nu este o soluție! România nu are în momentul de față foarte mulți bani

Profesorul de economie Cristian Păun, a transmis referitor la recomandările FMI, că impozitul progresiv nu este o soluție, subliniind faptul că România nu are în momentul de față foarte mulți bani pe care i-ar putea scoate de acolo.

 

 

„Eliminarea cotelor la TVA deja a început pe tot ce înseamnă produse alimentare, cu zahăr, fără zahăr. O să le vedem de la 1 ianuarie. Se începe ușor ușor să se ajungă spre un TVA de 19%, vom vedea creșteri de prețuri cu siguranță. Legat de impozitul progresiv nu este o soluție. Practic toți o prezintă ca o soluție miraculoasă. Nici pe departe! România nu are în momentul de față foarte mulți bani pe care i-ar putea scoate de acolo.

În ceea ce privește creșterea prețurilor la gaze, exonomistul a precizat că este un efect al modului în care Guvernul a aplicat plafonarea :

„E în discrepanță cu ceea ce trebuia să facă Guvernul de foarte multă vreme. Să nu uităm că PSD a pus bețe în roate proiectului gazelor la Marea Neagră. L-a sabotat ani buni și noi trebuia să avem de ani buni gaze din Marea Neagră pe piață, gaze pe care cumpărându-le și avându-le în cantități enorme cu siguranță ar fi avut și prețuri foarte bune”, a transmis Cristian Păun, conform b1tv.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare