sursa foto:  gazetaoltului.ro

Programul ‘ Investește în tine’ ia amploare! câte solicitări s-au făcut până în prezent și câte au fost aprobate

La numai două săptămâni de la demararea programului „Investeşte în Tine”, CEC Bank  a primit prin unităţile sale teritoriale peste 500 de solicitări de finanţare din partea potenţialilor clienţi.

 

Din totalul solicitărilor, 220 de cereri de credit, reprezentând 44% din total, au documentaţia completă şi sunt în curs de analiză, iar zece credite, respectiv 2% din solicitări, au fost deja aprobate. Astfel, la finalul săptămânii trecute, banca a semnat primele contracte de credit cu beneficiarii programului.

Circa 50% din numărul solicitanţilor este reprezentat de tineri cu vârstă cuprinsă între 16 şi 26 de ani neîmpliniţi, care sunt înscrişi atât în sistemul de învăţământ, cât şi la cursuri de specializare.

Banca a înregistrat un număr de aproximativ cinci solicitări de garantare în cazul Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) şi una în cazul Fondului Român de Contragarantare (FRC), solicitare ce a primit deja rezoluţie pozitivă.

Începând de luni, 15 octombrie, persoanele fizice de vârstă activă pot solicita credite fără dobândă, pentru acest an, plafonul total al garanţiilor fiind de 600 de milioane de lei.

Beneficiarii acestui program sunt persoanele fizice cu cetăţenie română, cu domiciliul în România, tineri între 16 şi 26 de ani, dacă sunt în sistemul de învăţământ sau urmează cursuri de specializare autorizate de Ministerul Educaţiei Naţionale, precum şi persoanele cu vârste între 26 şi 55 de ani, dacă sunt în sistemul de învăţământ sau urmează cursuri de reconversie profesională.

Din sumele obţinute pot fi decontate cheltuieli pentru educaţie,  cheltuieli eligibile sunt cele pentru achiziţionarea de calculatoare, laptop-uri, imprimante, softuri, plata chiriilor, a utilităţilor, locurile de cazare în cămine şcolare sau studenţeşti, plăţi precum taxe la grădinţă, creşă sau şcoală privată din România, abonamente culturale la cinema, teatru, operă, bibliotecă, muzee, costurile publicării cărţilor sau al studiilor de specialitate, cheltuielile cu instrumente şi echipamente pentru prestaţiile culturale

De asemenea, pot fi acoperite cheltuieli pentru sănătate, dar şi pentru  a finanţa o parte din construcţia sau achiziţia unei locuinţe şi pentru modernizarea sau renovarea locuinţei.

Citește și:

Atenție! Schimbare uriașă în procedura succesorală! Toți cei care moștenesc bunuri sunt vizați

Schimbare radicală în noua Lege a pensiilor! Cine se poate pensiona mult mai devreme

Atenție, români! Cum puteți, mai nou, proceda pentru a beneficia de despăgubiri în caz de dezastru major produs de cutremur

 

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare