Protecția Consumatorului închide două magazine Penny! Alimente cu mucegai și mizerie descoperite de inspectorii ANPC

Protecția Consumatorului ia noi măsuri. În cursul zilei de marți, 28 februarie, inspectorii ANPC au dispus închiderea temporară a două magazine Penny.

Magazinele Penny care aparţin lanţului german REWE România și care au fost închise de inspectorii ANPC se află în județul Iași.

Inspectorii au aplicat amenzi de zeci de mii de lei

Protecţia Consumatorului Iaşi a dispus închiderea temporară a două magazine Penny din judeşul Iaşi, unul fiind situat în Lunca Cetăţuii, iar celălalt în Paşcani (strada Garii, numarul 95).

Inspectorii de la Protecția Consumatorilor au verificat opt puncte de lucru din lanţul de magazine ce aparţin retailer-ului REWE România, de pe raza judeţului Iaşi.

Principalele nereguli constatate sunt legate atât de igienă, cât şi de calitatea produselor alimentare.

Citește și: Un cunoscut magazin, în vizorul ANPC! Inspectorii plănuiesc închiderea definitivă a acestuia!

Neregulile descoperite de agenții

Potrivit comisarilor CJPC Iaşi au fost descoperite următoarele abateri: vitrine frigorifice în care se aflau depozitate produsele alimentare preambalate, se prezentau a fi insalubre, necurăţate, neigienizate, prezentând porţiuni ruginite precum şi resturi alimentare; produse în ambalaje devidate, rupte, produse din carne preambalate cu aspect modificat de la congelarea excesivă, produse din carne refrigerate cu sânge în exces; legume /fructe depreciate, prezenţa mucegaiului, având afişată altă ţară de origine pe etichetă faţă de ce se preciza la raft; produse congelate cu prezenţa în exces a gheţii; produse de patiserie neconforme, improprii consumului şi jucării, cu traduceri incomplete în limba română, potrivit ziaruldeiasi.ro

”Ca urmare a constatării acestor deficienţe s-a decis închiderea temporară a unităţii, pe o durată de cel mult 6 luni, conform legislaţiei privind protecţia consumatorilor, la două puncte de lucru ale operatorului economic, unul în Paşcani şi unul în Lunca Cetăţuii”, după cum se arată într-un comunicat de presă transmis de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Iaşi. În plus, retailerul s-a ales cu 5 amenzi în valoare de 80.000 lei şi un avertisment.

Protecția Consumatorilor a făcut o altă descoperire șocantă

În perioada 19 – 21.02.2024, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Bihor (CJPC BIHOR) a făcut o serie de controale în rețeaua de magazine Unicarm din județul Bihor.

Reprezentanții CJPC Bihor au descoperit că în unele magazine Unicarm erau comercializate fructe şi legume cu urme de mucegai, iar în unele zone era plin de gândaci şi alte insecte.

Mai mult, au fost scoase la vânzare chiar și produse expirate sau măsline scoase din ambalajul original, fără posibilitatea de a se stabili valabilitatea lor.

Printre celelalte neregulile constatate de comisari se numără: pungi cu carne având urme de gheaţă, spaţii frigorifice insalubre, cu resturi de alimente şi praf, rafturi şi cărucioare murdare. Mai mult, în unele magazine s-a descoperit că erau folosite cântare ce nu aveau o verificare metrologică.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare