sursa foto:  stiripesurse.ro

Protest de ultimă oră împotriva Guvernului Orban! Demers susținut de mii de persoane

Fedarația „Solidaritatea Sanitară” protestează, joi, la această oră, în Piața Victoriei, în fața clădirii Guvernului.

Acesta este un nou Miting pentru Condiții de Muncă Decente, continuând seria protestelor declanșate în 7 octombrie 2020.

Demersul este susținut de peste 3.000 de persoane, care au semnat apelul sindicaliștilor.

Acesta este al treilea miting dedicat exclusiv apărării drepturilor lucrătorilor din sănătate la condiții de muncă decente și la recunoașterea meritelor, așa cum au fost acestea prezentate în cadrul Apelului lucrătorilor din sănătate pentru respectarea condițiilor muncii decente.

„Revendicările Federației „Solidaritatea Sanitară” (prezentate în anexă) vizează intervențiile urgente pentru creșterea siguranței lucrătorilor, acordarea unor drepturi legale și recunoașterea meritelor profesioniștilor din sănătate.
Protestul include și comemorarea numărului de lucrători din sănătate decedați, aflat într-o creștere accelerată.
Așa cum am precizat și anterior, protestele au în același timp ca scop atragerea atenției guvernanților asupra necesității urgentării măsurilor de protecție a lucrătorilor din sănătate, acestea trebuind să determine diminuarea în mod semnificativ a impactul COVID-19 asupra profesioniștilor din sănătate, atât în privința numărului de lucrători nou infectați cât, mai ales, în privința numărului celor care vor ajunge în continuare să plătească cu viața proprie tratarea și îngrijirea pacienților. Din nefericire, între timp realitatea a confirmat într-un mod mult mai dur avertizările noastre, tragedia de la Spitalul Județean Piatra Neamț evidențiind o altă categorie de riscuri evitabile la care sunt expuși, în egală măsură, lucrătorii din sănătate și pacienții.
Continuând seria de abordări inovative, menite să atragă atenția guvernanților asupra problemelor cu care se confruntă lucrătorii, acest protest se va concentra pe a ne face auziți, aducând în Piața Victoriei semnale sonore ce exprimă aspecte esențiale privind starea actuală a sistemului public de sănătate.
Comitetul Director
Revendicările Federației „Solidaritatea Sanitară”
– Adoptarea tuturor măsurilor necesare pentru protecția sănătății și securității salariaților din sănătate (echipamente, circuite, resurse materiale și umane etc.), astfel încât să determine o reducere semnificativă a numărului de salariați nou infectați SARS-CoV-2 și, mai ales, decedați din cauza COVID-19;
– Asigurarea accesului la toate informațiile relevante privind impactul COVID-19 asupra lucrătorilor din sănătate pentru a putea adopta politici eficiente de protecție a acestora.
– Respectarea dreptului legal la pensia de urmaș pentru copiii colegilor decedați la datorie.
– Acordarea tuturor drepturilor salariale prevăzute de lege, respectiv sporul de până în 30% și sporul pentru combaterea epidemiei.
– Acordarea tuturor sporurilor pentru condiții de muncă la nivel maxim.
– Creșterea salariilor de bază pentru toate categoriile de lucrători începând cu 1 ianuarie 2021 la nivelul anului 2022.
– Asigurării posibilității lucrătorilor din sănătate de a beneficia de reducerea stagiului de cotizare (vârstei de ieșire la pensie) proporțional cu activitatea desfășurată peste norma de bază;
– Acordarea stimulentului de risc pe întreaga durată a stării de alertă pentru toți salariații din sănătate.
– Reașezarea asistentelor medicale în grila de salarizare în sensul creșterii locului pe care-l ocupă în ierarhia salarială, corespunzător locului pe care-l au în echipa medicală, respectiv contribuției la tratamentul și îngrijirea pacienților.
– Plata gărzilor cu tariful orar aferent normei de bază.
– Raportarea tuturor sporurilor lucrătorilor din sănătate la salariile de bază actuale”, informează sindicaliștii.

Vezi și

Document intrat în posesia Bugetul.ro! Dovada că s-a solicitat și la Ministerul Economiei inventarierea personalului care vrea să se vaccineze

Vești importante pentru șoferi! Ce se întâmplă cu calcularea polițelor RCA

Document. Suma impresionantă pe care o va câștiga omul pe care Clotilde Armand îl face șef al Poliției Locale Sector 1

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare