PSD își joacă ultimele cărți- Ce se va construi în România

PSD vine cu o veste bună! Partidul își joacă ultimele cărți înainte de votare. E un gest la care nimeni nu s-ar fi gândit.

Executivul va aproba un memorandum pentru instituirea unei scheme de ajutor de minimis pentru construcţia de centre private rezidențiale, la standarde de 4 stele, pentru persoane vârstnice denumită Programul „Ana Aslan – gROwth, rezidenţe pentru vârstnici”.

Centrele rezidențiale trebuie să asigure următoarele condiții de locuit:

  • spațiu de cazare de 25 mp/persoană
  • maxim un etaj, dacă nu au lift pentru a uşura deplasarea locatarilor şi a personalului medical şi de asistentă
  • se va asigura un spaţiu suficient pentru personalul medical, inclusiv cu minim de dotare cu echipament medical
  • se vor asigura spaţii de recreere proprii sau pe o rază de cel mult 250 m de la rezidenţă
  • prestările de servicii accesibile persoanelor vârstnice, cu titlul gratuit sau contra cost vor fi detaliate în schema de ajutor de stat/de minimis, acestea fiind echivalente cu standardele hotelurilor de 4 stele.
  • asigurarea hranei se va face în capacităţi de servire cu circuit deschis pe bază de meniuri prestabilite şi aprobate anual de Comisia Națională de Strategie și Prognoză

Schema de ajutor de minimis are caracter multianual şi se derulează până la 31 decembrie 2020, cu posibilitatea de prelungire în raport cu reglementările europene. Bugetul estimat al măsurii pentru perioada 2019-2020 este de 4 mld. lei, din care 2 mld. lei în anul 2019, sume incluse în bugetul pe anul 2019 sub formă de credite de angajament.

Guvernul mai discută un memorandum pentru instituirea unei scheme de ajutor de minimis pentru Programul „O comună – o ambulanţă”

 

 

Vezi și:

Vești mari! Ce se întâmplă cu contractele de muncă

SURSE Lovitură pentru Klaus Iohannis, înainte de alegeri! Mișcarea făcută de #Rezist

Veste bună! Se schimbă o lege cheie care îi vizează pe toți românii

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare