sursa foto:  playtech.ro

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov: ‘Volodimir Zelenski a încetat de mult timp să mai fie un potențial interlocutor pentru Putin’

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a încetat ‘de mult timp’ să mai fie un interlocutor pentru Rusia, a declarat joi Kremlinul, reacţionând astfel la o afirmaţie a liderului de la Kiev, care într-un interviu pentru postul britanic de televiziune Sky News a spus că nu este interesat ‘să se întâlnească’ cu preşedintele rus Vladimir Putin, relatează EFE.

‘El a încetat de mult timp să mai fie un potenţial interlocutor pentru Putin’, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse Dmitri Peskov în conferinţa sa de presă zilnică.

În interviul pentru Sky News, preşedintele ucrainean a afirmat că Vladimir Putin trăieşte într-o ‘bulă informaţională’ şi nu ştie ce se întâmplă cu adevărat pe câmpul de luptă.

La rândul său, Peskov i-a reproşat lui Zelenski că a venit la preşedinţia Ucrainei cu promisiuni pe care nu le-a respectat.

‘Nu a rezolvat problema Donbasului. Nu a respectat acordurile de la Minsk, pe care, după cum s-a dovedit, nu a avut intenţia să le îndeplinească, ci s-a pregătit de război’, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

În acelaşi timp, secretarul Consiliului Securităţii Rusiei, Nikolai Patruşev, a declarat joi că SUA şi NATO sunt ‘participanţi’ la conflictul din Ucraina, acuzând cele două părţi că ar intenţiona să-l prelungească chiar şi după încheierea ‘fazei fierbinţi’ a campaniei militare în Ucraina, pe care Rusia însăşi a declanşat-o aproape cu un an în urmă, potrivit EFE.

„Derularea ‘operaţiunii militare speciale’ în Ucraina arată că Statele Unite şi NATO intenţionează să continue să depună eforturi pentru a prelungi acest conflict militar şi au devenit participanţi la el”, a declarat Patruşev la o reuniune la Sankt-Petersburg, potrivit Interfax.

În opinia sa, „chiar şi cu sfârşitul ‘fazei fierbinţi’ a conflictului în Ucraina, lumea anglo-saxonă nu va opri războiul dus prin procură împotriva Rusiei şi a aliaţilor săi”.

Cu o zi în urmă, autorităţile germane au decis să transfere primul lot de 14 tancuri Leopard 2 Ucrainei. În acelaşi timp, autorităţile germane şi-au dat acceptul ca ţările aliate să furnizeze Ucrainei tancuri Leopard 2, informează agerpres.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare