sursa foto:  financialintelligence.ro

Raed Arafat a făcut anunțul! Un alt mare spital din Capitală devine unitate suport COVID

Un mare spital din Capitală va fi transformat în unitate suport-COVID, a anunţat şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, după o discuţie cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Decizia vine ca urmare a creşterii zilnice tot mai mari a cazurilor noi de persoane infectate cu coronavirus.

„Am avut o discuție cu ministrul Tătaru, s-au găsit soluții, sunt convins că nu sunt convenabile tuturor colegilor, dar sunt soluții pentru situația în care ne aflăm. Spitalul Malaxa urmează să fie transformat integral în spital COVID. S-a discutat și cu managerul și aceasta este una dintre soluțiile găsite”, a declarat medicul Raed Arafat, potrivit digi24.ro.

Odată transformat în spital COVID, la Malaxa se vor face locuri nu numai la Terapie intensivă, ci și intermediară, a apreciat şeful DSU.

„Dar cea mai mare problemă va fi cea a resursei umane”, a repetat Raed Arafat.

Secretarul de stat în MAI a mai spus că soluția optimă acum, în plină pandemie, este creșterea pe cât posibil a numărului de locuri, a paturilor, dar și a resursei umane.

„Vom veni cu o soluție, bineînțeles, pentru creșterea resursei umane, urmează să anunțăm care va fi soluția imediată”, a promis Raed Arafat.

În context, medicul a vorbit de forță mobilă, formată din specialişti care tocmai și-au încheiat rezidențiatul şi care să poată fi trimişi acolo unde este nevoie.

„Cu cât crește numărul îmbolnăvirilor, cu cât presiunea este mai mare, la un moment dat, oricât creștem numărul locurilor și numărul ventilatoarelor și numărul spațiilor, resursa umană devine cel mai important factor în ecuația respectivă.

Există o limită a resursei umane. Da, putem să o întindem până la un nivel, dar poate să fie o limită pe care să nu mai putem să o depășim”, a avertizat șeful DSU.

„Încercăm să găsim toate soluțiile posibile, în speranța că reușim să atingem platoul și să începem să coborâm”, a adăugat el.

Citește și:

Uluitor! Din ce fac bani generalii Silviu Predoiu, Florian Coldea, Dumitru Dumbravă și Petre Tobă

Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

E oficial! Vârsta de pensionare va fi redusă pentru o anumită categorie

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare