sistemul 112

sursa foto:  romania-actualitati.ro

Raed Arafat atenționează: Asta e concurență neloială!

Arafat atenționeză că sistemul de urgență are un deficit mare de medici și că noua ordonanță de urgență pe sănătate va duce la o competiție neloială între stat si privat. „În momentul în care pacientul va avea drept de alegere, vor vrea toți la Spitalul Floreasca, de exemplu. În momentul ăla, ambulanța devine taxi. Competiția va deveni total neloială”, a avertizat medicul.

Raed Arafat a spus că dacă se va merge pe alegerea pacientului și nu pe repartizarea în funcțtie de cel mai apropiat spital, se va crea haos. ”Serviciile comerciale merg pe alegere. În sistemul public sunt niște reguli, mergem cu pacientul la cel mai apropiat spital care este competent pentru el. În momentul în care pacientul va avea drept de alegere, vor vrea toți la Spitalul Floreasca, de exemplu. În momentul ăla, ambulanța devine taxi”, a declarat Arafat.

”Serviciile comerciale merg pe alegere. În sistemul public sunt niște reguli, mergem cu pacientul la cel mai apropiat spital care este competent pentru el. În momentul în care pacientul va avea drept de alegere, vor vrea toți la Spitalul Floreasca, de exemplu. În momentul ăla, ambulanța devine taxi. Competiția va deveni total neloială. În privat, dacă vrei un medic, îl angajezi mâine. În sistemul public, medicul trebuie să dea concurs, durează cel puțin șase luni. Asta e concurență neloială.

Varianta era să nu atingă de sistemul de urgență. Plus că nu poți fi medic dimineața la public, seara la privat, sub doi patroni care se ceartă pe aceeași sumă de bani. Țările normale nu ar permite așa ceva. Aici trebuie găsită o soluție.

”Tu, ca om simplu, te duci la medicul de familie, el are un contract cu un privat, te pune pe lista de șteptare că nu mai sunt bani la casa de sănătate și ești forțat să dai bani. Acum, cu ordonanța de atunci, orice privat vine și spune că la mine casa acoperă atât, restul îl acoperiți dumneavoastră. Acest lucru, în noua ordonanță a fost prorogat, amânat un an”, a spus Raed Arafat.

”Bugetul de stat nu este nelimitat. Dacă privatul vede că este o șansă mai mare de atras resurse, atrage medici din sectorul public, avem o ușoară scădere, unii medici s-au pensionat. Avem dificit de aproximativ 40%. Sunt spitale în țară care au deficit de medici de 80%”, a spus Raed Arafat.

”Cred că este corect ce a făcut Avocatul Poporului. Ca cetățean consider că ordonanța trebuie dezbătută, lăsată la o parte urgența. Se dorește să intre comercianții în ea și nu e corect”, a mai spus Raed Arafat, a arătat realitatea.net.

Vezi și:EXCLUSIV Se încinge cazanul cu smoală în MAI! ‘Băieții Veseli’ ai lui Vela ar pregăti execuția unui șef din Poliție

Cine taie și spânzură în justiție? Miza pentru noii procurori șefi

EXCLUSIV Structurile informative din subordinea lui Vela pregătesc noi execuții publice! Val de polițiști, audiați la DNA!

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare