raed arafat

sursa foto:  idevice.ro

Raed Arafat vine cu lămuriri despre incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța: ‘Instalația de detectare a incendiului nu exista’

Secretarul de stat Raed Arafat, șeful DSU, a precizat că incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța a fost lichidat la aproximativ o oră de la apel.

În ce priveşte intervenţia pompierilor, aceştia au sosit la locul incendiului în mai puţin de 10 minute de la apel, susţine, Arafat.

„Ora 9.48 a fost ora primului apel, la ora 9.56 a sosit acolo primul echipaj la incendiu.

Dr. Raed Arafat: „Toţi pacienţii rămân în Constanţa”

Incendiul a fost lichidat după aproximativ o oră, mai exact la ora 10.55, la aproximativ o oră de la apel.

Un număr de 125 de pacienţi erau internaţi în spital (…). Toţi pacienţii vor rămâne în judeţul Constanţa”, a declarat, vineri, secretarul de stat în MAI, medicul Raed Arafat, sosit la locul tragediei.

„La ATI, erau internaţi 10 bolnavi COVID.

Nu sunt pacienţi cu arsuri dintre cei transferaţi”, a adăugat Arafat, care a precizat că, în prezent, nu este necesar transferul celor arşi în afara judeţului Constanţa.

Arafat: „Sunt 7 morţi, nu 9. Asta înseamnă situaţia în dinamică”

În ce priveşte numărul morţilor în urma incendiului de la secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa, oficialul din MAI spune că este vorba despre şapte morţi, şi nu nouă, aşa cum s-a vehiculat iniţial.

„Ne cerem scuze pentru informaţia iniţială. E bine că sunt 7 şi nu 9 decese, asta înseamnă situaţia în dinamică”, a transmis medicul Raed Arafat.

Acelaşi lucru l-a spus anterior şi ministrul de Interne Lucian Bode.

Arafat spune că Spitalul din Constanța nu avea senzori de incendiu

Spitalul de Boli Infecțioase de la Constanța, unde au murit, joi, 7 oameni în urma incendiului izbucnit la ATI, nu avea senzori de incendiu în saloanele ATI, a mai spus șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat.

„La ultimul control au fost constatate anumite nereguli care au fost trecute în raportul ISU Constanța.

Unele nereguli se referă la instalațiile electrice și unele improvizații, la siguranțe dezechilibrate și s-a constatat nefuncționalitatea instalației de semnalizare a incendiului.

Exista în spital senzor pentru oxigen, exista în saloane, dar instalația de detectare a incendiului nu exista.

Sunt explicații care ni s-au zis. Rămâne ca spitalul să dea aceste explicații. Aici nu putem trage la răspundere. Există un procuror care investighează cazul”, a adăugat Arafat.

Spitalul de Boli Infecțioase Constanța a fost supus la două controale de către ISU Constanța, unul în 2020 și unul în februarie 2021, a mai precizat oficialul din MAI, conform Antena3.ro.

Vezi și:

Lucian Bode: ‘7 oameni au murit în incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase de la Constanța’

Klaus Iohannis, după tragedia de la Constanța: ‘Statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii’

Ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, despre incendiul de la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța: ‘Este important ca pacienții să fie în siguranță și să fie transferați în alte spitale’

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare