sursa foto:  rfi.ro

Raluca Turcan tranșează subiectul pensiilor speciale! Cele aflate în plată vor rămâne!

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a tranșat subiectul pensiilor speciale, afirmând că legea la care lucrează actualul Guvern va afecta viitoarele pensiile speciale, nu și pe cele aflate deja în plată.

Turcan a explicat că pensiile militarilor sunt pensii ocupaționale și nu intră în categoria pensiilor speciale. Mai mult, ea a precizat că se lucrează la o lege pentru a elimina inechitățile din sistem, în urma căreia vor fi afectați magistrații și celelate categorii de pensii speciale.

Totodată, ea a spus că magistrații și-au obținut pensiile speciale prin diferite lobby-uri în Parlament.

Instituțiile din sistemul de apărare sunt pe pensii ocupaționale și nu intră în această categorie.
De ce nu s-a înregistrat până acum?

Și-au obținut prin diferite lobby-uri în Parlament. Au tot apărut pensii speciale pentru multe categorii. S-a politizat foarte mult. Sunt câteva categorii sensible. Cea mai sensibilă este cea a magistraților, care a reușit să sensibilizeze foarte tare scena politică.

Multe dintre ele vor scădea. Vor scădea, din perspectiva calculării lor. Sunt persoane în câmpul municii care consideră că peste doi ani consideră că vor avea pensii speciale. Aici vom aplica principiul de contributivitate, iar ele vor scădea. De umblat asupra lor, vom umbla.”, a declarat Turcan, la TVR 1, în emisiunea lui Ionuț Cristache.

Vezi și

Ușor-ușor, se confirmă informația publicată de Bugetul.ro! Ministrul de Interne îi taie atribuțiile lui Bogdan Despescu

Toți pensionarii sunt vizați! Ce se va întâmpla cu banii

Vești importante de la Casa Națională de Pensii Publice: Au crescut contribuțiile lunare pentru pensii. Cât costă cumpărarea unui singur an de vechime

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare