raluca turcan

sursa foto:  rfi.ro

Raluca Turcan: ‘Guvernul caută în permanență posibilități de extindere a capacității de preluare și tratare a celor care sunt diagnosticați cu SARS-CoV-2’

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că ”Guvernul caută în permanență posibilități de extindere a capacității de preluare și tratare a celor care sunt diagnosticați cu SARS-CoV-2: creștem numărul de paturi pe secții și creștem numărul de paturi la ATI”.

 

„Spitalul Militar Sibiu primeşte pacienţi COVID. Începând de joi, împreună cu domnul general Ciucă, ministrul Apărării, am analizat posibilitatea tratării pacienţilor COVID şi în Spitalul Militar Sibiu. Astăzi, spitalul este pregătit şi vor fi preluaţi pacienţii repartizaţi de către DSP Sibiu”, a declarat Raluca Turcan.

 

 

 

 

 

Potrivit Ralucăi Turcan, şi Spitalul din Agnita va trata pacienţi COVID-19.

 

 

 

 

„De asemenea, împreună cu preşedinta CJ, Daniela Cîmpean, prefectul şi şeful DSP: suplimentăm numărul de paturi pentru pacienţii COVID la Spitalul Agnita, Spitalul Mediaş, Spitalul Judeţean şi Spitalul CFR; achiziţionăm aparate de oxigen şi ventilatoare; repartizăm personalul medico-sanitar de care avem nevoie”, a explicat Raluca Turcan.

 

 

 

 

 

Vicepremierul Turcan anunţă că Guvernul caută în permanenţă posibilităţi de extindere a capacităţii de preluare şi tratare a celor care sunt diagnosticaţi cu noul coronavirus.

 

 

 

 

„Guvernul caută în permanenţă posibilităţi de extindere a capacităţii de preluare şi tratare a celor care sunt diagnosticaţi cu SARS-CoV-2: creştem numărul de paturi pe secţii; creştem numărul de paturi la ATI; colaborăm cu medicii de familie pentru evaluarea şi monitorizarea pacienţilor asimptomatici, asigurând un cost de 105 lei pentru fiecare pacient în monitorizare; achiziţionăm teste rapide cu antigen pentru testarea pacienţilor simptomatici din Unităţile de Primiri Urgenţe; achiziţionăm ventilatoare, aparate de oxigen cu monitoare şi injectomate; angajăm şi repartizăm medici specialişti, rezidenţi care au susţinut examenul, inclusiv voluntari pentru colaborarea cu DSP- urile”, mai spune Raluca Turcan.

 

 

 

În municipiul Sibiu, în prezent, toate spitalele de adulţi tratează pacienţi COVID-19, potrivit ultimelor informaţii date de Raluca Turcan.

 

 

 

 

 

Vestea că Spitalul Militar de Urgenţă din Sibiu, care nu a tratat niciun pacient COVID-19 de la începutul pandemiei, poate să se ocupe şi de aceşti pacienţi vine la 24 de ore după ce şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Gabriel Budescu, spunea că este imposibil ca bolnavii cu noul coronavirus să fie trataţi de medicii militari, din cauza lucrărilor de renovare.

„Astăzi (vineri – n.r.) am efectuat o vizită de informare la Spitalul Militar să vedem care este stadiul pregătirilor, pentru că Spitalul Militar este în renovare, inclusiv ATI (…), până la sfârşitul lui noiembrie, s-ar putea luna decembrie. (…) A fost o discuţie cu domnul comandant dacă identificăm anumite spaţii şi dacă este posibil cu o anumită amenajare pentru a putea fi pregătiţi, dacă situaţia o va cere, pentru a prelua o anumită patologie, în momentul când vom primi şi acordul Ministerului Apărării”, a declarat Gabriel Budescu în şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Întrebat de jurnalişti, vineri, de ce nu sunt împrumutate ventilatoarele de la ATI din Spitalul Militar celorlalte spitale COVID, cum este Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, sau de ce medicii de la terapie intensivă şi asistentele de la Militar nu sunt transferaţi pentru îngrijirea bolnavilor cu noul coronavirus, Gabriel Budescu nu a oferit niciun răspuns.

 

 

 

 

Directorul Spitalul Militar de Urgenţă din Sibiu, comandantul Doru Moga, a invocat o interdicţie de a vorbi şi nu a dat nicio explicaţie jurnaliştilor.

 

 

 

 

„Din păcate, nu am mandat să vorbesc. Dacă doriţi ceva informaţii, le depuneţi în scris şi vă răspund la ele. Trebuie să respect un mod care îmi este impus de structura de care aparţin. Dacă se înţelege lucrul acesta, bine, dacă nu se înţelege, nu am ce să fac”, a declarat comandantul Spitalului Militar, medicul Doru Moga.

Spitalul Militar de Urgenţă din Sibiu are medici infecţionişti, urgentişti, epidemiologi, 15 paturi la ATI şi a beneficiat de fonduri în ultimele luni, bani cu care au fost făcute renovări, potrivit site-ului spitalului, conform agerpres.ro.

Citește și:

EXCLUSIV SPP se pregătește să intervină în caz de dezastre, urgențe și crize! Investiție de peste 3 milioane de euro

Veste mare pentru mii de angajați! Veți primi mii de lei

Analiză cutremurătoare: Peste jumătate de milion de români ar putea ajunge șomeri din cauza crizei provocate de COVID-19

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare