sursa foto:  Facebook

Raluca Turcan, îndemn pentru toți specialiștii: ‘Să ne vină alături în reclădirea asistenței sociale!’

Ministrul Muncii și Protecției Sociale (MMPS), Raluca Turcan, face un îndemn pentru toți specialiștii.

Șefa Muncii le transmite profesioniștilor că-i așteaptă să-i vină alături „pentru reclădirea asistenței sociale”.

Elaborarea măsurilor de reformare a sistemului de asistență socială are la bază consultări instituționale, dar și experiența acelora care, zi de zi, servesc acest domeniu. Întâlnirile în țară și vizitele organizate la instituțiile de ocrotire sunt pași obligatorii pentru mine, mai cu seamă că îmi dau ocazia unor întâlniri speciale. Centrul Speranța din Sibiu mi-a oferit astăzi astfel de întâlniri și mulțumesc colectivului de acolo pentru căldura cu care m-a primit.

Am purtat, la Speranța, o discuție detaliată cu vicepreședintele Consiliului Județean Sibiu, Vlad Vasiu, cu noul director al DGASPC, Claudiu Stupar, cu Bogdan Simion (Fundația SERA) și Cristian Roșu (Colegiul Național al

Asistenților Sociali) despre optimizarea prevederilor legale din domeniul asistenței sociale, despre enunțarea mai clară a unor relații instituționale sau de parteneriat și despre modalitățile pe care le putem avea în vedere pentru obținerea unor servicii de asistență socială performante.

Nu doar cred în dialog, ci îl practic neîntrerupt convinsă fiind că măsurile luate într-un sistem trebuie să țină cont de ideile bune din acel sistem și de oamenii dedicați lui. Cu acest gând îndemn toți profesioniștii să ne vină alături în reclădirea asistenței sociale prin propuneri și dezbateri care să vizeze exclusiv interesul beneficiarilor, al copiilor și vârstnicilor aflați în grija noastră”, spune Raluca Tucran.

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană, stând în picioare, stând jos şi interior

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare