sursa foto:  Inquam Photos/Ilona Andrei

Raluca Turcan (PNL) îl pune la zid pe ministrul PSD al Muncii, Marius Budăi: Suntem într-o întârziere. Nu vorbim despre tăierea pensiilor speciale, ci de o reformă ca să fie aduse cât mai aproape de contributivitate

Fost ministru al Muncii, Raluca Turcan (PNL) îl pune la zid pe actualul ministru al Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi (PSD).

Raluca Turcan afirmă că suntem în întârziere cu reforma pensiilor speciale. Mai mult, ea precizează că aceste dezbateri ce au loc zilele astea trebuiau să fie curgă până la finalul anului trecut, atunci când ministrul Marius Budăi a avut un termen-limită pentru prezentarea proiectului de lege.

Turcan a subliniat că nu vorbim despre o tăiere a pensiilor speciale, ci de o aducere a acestora cât mai aproape de contributivitate.

Ce a spus Raluca Turcan

Cel mai probabil nu astazi (miercuri – n.r.) este ziua decisiva, ci ca vor fi multe zile de dezbateri. Aceste zile indelungi de dezbateri ar fi trebuit sa curga pana la finalul anului trecut pentru ca atunci era termenul limita pentru ca Ministerul Muncii sa prezinte un proiect care sa fi fost discutat, dezbatut cu ministerele de linie si categoriile de beneficiari de pensii speciale si chiar prezentat Comieiei (Europene – n.r.).

Suntem intr-o intarziere si mi se pare normal ca politicienii sa incerce ca rezolve aceasta problema si nu sa paseze raspunderea.

As mai mentiona un lucru: nu vorbim despre taierea pensiilor speciale pentru ca acolo sunt oameni care au muncit o viata intreaga, unii o perioada mai lunga, altii o perioada mai scurta, si care au un drept la pensie.

Masura de reforma presupune aducerea acestor pensii cat mai aproape de contributivitate pentru ca Romania sa ajunga la un sistem echitabil privind pensiile din sistemul public, pe de o parte, si pensii speciale, pe de alta parte. Cred, asadar, ca merita sa acordam atentie termenilor pe care ii folosim pentru ca nu vom lasa niciun om cu drept la pensie fara pensie”, a declarat Raluca Turcan, pentru Realitatea PLUS.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare