sursa foto:  replicaonline.ro

Rareș Bogdan: 22.000 de firme olandeze care fac afaceri și profit în România n-au investit pe Lună sau în junglă. Să turăm motoarele!

Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal, Rareș Bogdan, informează că olandezii au 22.000 de firme în țara noastră.

El subliniază că reprezentanții din „Țara Lalelor” n-au investit pe Lună sau în junglă, ci într-un stat de drept. Astfel, explică Rareș Bogdan, locul nostru este în Schengen și nu trebuie să ne demobilizăm, ci să turăm motoarele.

„22.000 de firme olandeze care fac afaceri și profit în România n-au investit pe Lună, sau în junglă, ci într-un stat de drept, cu economie de piață funcțională, care respectă criteriile de la Copenhaga și Acquis-ul Schengen.

Cel mai important lucru acum este să nu ne demobilizăm, să turăm motoarele diplomației, să folosim toate pârghiile democratice pentru a convinge clasa politică și societatea olandeză că locul României este în Schengen. Cu demnitate și onoare! De la firmele românești sau mixte la mediul academic și clasa noastră politică, toți putem contribui! Șefii celor două Camere ale Parlamentului României pot cere o întrunire de urgență cu parlamentarii olandezi, cu liderii politici, pentru a le arăta negru pe alb că România respectă regulile Schengen, iar după începerea războiului din Ucraina s-a dovedit a fi un stat funcțional, cu un control eficient al frontierei UE.

Argumentele sunt pe masă, ele trebuie arătate mereu și mereu. Locul nostru este în Schengen, a nega României acest drept este o glumă amară!”, spune Rareș Bogdan.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare