sursa foto:  digi24.ro

Rareș Bogdan e scandalizat! ‘Mă aștept la solidaritate, nu la o spălare pe mâini!’

Prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal, Rareș Bogdan, a avut o reacție dură în scandalul românilor blocați la granițe.

Europarlamentarul PNL consideră că e o situație intolerabilă și anunță că va interpela Comisia Europeană în scris, pentru a primi de urgență răspunsuri cu privire la această problemă.

„Intolerabil! Situația miilor de cetățeni europeni – foarte mulți români – blocați în trafic după ce mai multe state europene au închis granițele din cauza noii tulpini de SARS-COV-2 necesita o reacție mai rapidă, mai satisfăcătoare din partea eurosistemului. Blocajul de la frontiera dintre UK și Franța, de pildă, se rezolvă foarte târziu, iar nervii cetățenilor sunt întinși la maxim! Știu că s-au făcut eforturi, mi se spune că s-au distribuit apă și alimente, dar sistemul s-a mișcat mult prea greu. Mii de oameni epuizați, fără acces la facilități de igienă personală și hrană, copii, vârstnici în situații disperate – aceasta este o situație inacceptabilă!

„Mă aștept la solidaritate, nu la o spălare pe mâini”

Voi interpela Comisia Europeană în scris, alături de 12 colegi din Delegația EPP România, pentru a primi de urgență răspuns la două întrebări:

1. Ce acțiuni întreprinde Comisia pentru a garanta că cetățenilor europeni nu le sunt încălcate drepturile fundamentale și pentru a preveni ca astfel de situații să mai aibă loc?
2. Cum a gestionat Comisia această criză, în afară de a recomanda ţărilor UE să aibă o abordare coordonată în privinţa măsurilor de călătorie şi transporturi?
Mă aștept ca acest tip de situații să fie anticipate și instituite celule de criză în secunda 2 a unui blocaj, iar soluțiile să fie puse pe tapet în 3 ore. Asta dacă siguranța cetățeanului european mai contează! Este irelevant, în situații de criză, faptul că membrii UE au autonomie de decizie pe anumite probleme. Mă aștept la solidaritate, nu la o spălare pe mâini!”, este mesajul lui Rareș Bogdan.

Vezi și

Schimbări majore! Ce planuri are noul Guvern cu Pilonul II de pensii

Ce se întâmplă cu prețurile chiriilor: Pandemia de COVID-19 a schimbat situația pe plan imobiliar

EXCLUSIV Prima lovitură pentru Guvernul Cîțu! George Simion, lider AUR: ‘Categoric NU’

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare