Rareș Bogdan începe anul 2023 în forță! ‘Mâine, la Bruxelles, Jens Stoltenberg, Ursula von der Leyen și Charles Michel vor semna o Declarație comună privind cooperarea NATO-UE. Fără România în Schengen, vorbim degeaba despre unitate’

Suedia a preluat șefia Consiliului UE, începând cu acest an. Astfel, Rareș Bogdan, europarlamentar PNL/PPE, cere ca problema aderării României la spațiul Schengen să fie pusă în prim-plan de suedezi, odată cu preluarea președinției Consiliului UE, dat fiind că în programul său Suedia vorbește de unitate.

Rareș Bogdan atenționează că în contextul actual, fără România în Schengen, nu se poate vorbi despre unitate în cadrul eurosistemului.

Rareș Bogdan: „Unitatea e mai importantă decât oricând”

„În primul rând, România!

Suedia a preluat șefia Consiliului UE, prioritățile sale sună bine, mai rămâne să nu fie doar intenții, deoarece românii au suportat destulă umilință prin refuzul nejustificat al Austriei de a respecta normele europene și a accepta prezența noastră în Schengen cu drepturi depline.

Marțea viitoare, în plenul Parlamentului European de la Strasbourg, Suedia își va prezenta programul – securitate, unitate, prosperitate, energie verde, stat de drept. Fără România în Schenghen vorbim degeaba despre unitate în cadrul eurosistemului!

Fără respectarea regulilor de către Austria, vorbim degeaba de stat de drept! Fără unitate și stat de drept discutăm degeaba despre prosperitate și tranziție la economia verde, ca să nu mai vorbim de securitate. Războiul e lângă noi, românii își asumă un risc enorm, iar NATO trebuie întărit. Foarte probabil, mâine, la Bruxelles, Jens Stoltenberg, Ursula von der Leyen și Charles Michel vor semna o Declarație comună privind cooperarea NATO-UE, document extrem de important în contextul regional – în februarie e un an de la invadarea Ucrainei, iar unitatea e mai importantă decât oricând”, este mesajul tranșant al lui Rareș Bogdan.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare