Rareș Bogdan, solicitare urgentă către Petre Daea: ‘Trebuie să verifice acum!’

Prim-vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan, face o solicitare urgentă către ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Rareș Bogdan îi cere ministrului Agriculturii să verifice stocurile de cereale acum, pentru a raporta datele corecte la Bruxelles, astfel încât fermierii români să fie despăgubiți cum se cuvine.

Rareș Bogdan a subliniat, într-o declarație dată la Antena 3, că președintele Klaus Iohannis a obţinut această reanalizare.

În baza ei, vom putea să reîmpărţim cei 500-600 milioane, iar România să aibă o situaţie corectă, dar pentru asta noi trebuie să nu ne vindem singuri căciula, a precizat europarlamentarul.

Rareș Bogdan, către Daea: „Trebuie să verifice stocurile acum”

„S-a solicitat o reanalizare, eu am fost primul europarlamentar român care am solicitat din ianuarie sume pentru compensări, situaţia e dramatică, ei au solicitat la primele calcule peste 240 milioane euro, deci 10 milioane sunt absolut insuficiente.

Suma necesară pentru cele şase ţări afectate, printre care şi România, ar fi undeva la 600 milioane euro.

Se ştie că fermierii români au suferit pierderi. Timp de 20 de ani, clasa politică conducătoare din România, din 1990 până în 2010, a pus vina pe vechea moştenire şi spunea că nu pot avea performanţe.

După, miniştrii români au pus placa că Bruxelles e de vină, am auzit inclusiv de la doi miniştri din Cabinetul Ciucă.

Sunt doi miniştri care în ultimele săptămâni ne spun că nu avem reforma pensiilor speciale făcută, care trebuia terminată pe 14 decembrie, pentru că cineva a făcut un PNRR şi Comisia vrea răul României.

Noi avem 6 milioane de hectare pe care le-am cultivat cu cereale. Eu nu am cerut nici demisii, nu dau vina pe nimeni.

Noi trebuie să raportăm datele corecte. Domnul Daea împreună cu Ministerul Agriculturii trebuie să verifice stocurile acum, iar preşedintele Iohannis a obţinut această reanalizare.

Pe baza ei, vom putea să reîmpărţim cei 500-600 milioane, iar România să aibă o situaţie corectă, dar pentru asta noi trebuie să nu ne vindem singuri căciula.

Dacă vii cu argumente, obţii orice, nimeni nu e absurd, nimeni nu vrea răul României, dar pentru asta trebuie să te duci pregătit”, a spus europarlamentarul Rareş Bogdan, vineri, la Antena 3 CNN.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare