Răspunsul Universității: ce medie a avut de fapt Laura Codruta Kovesi la absolvirea facultății. Noi neconcordanțe

Cotidianul a publicat media de absolvire a celor 4 ani de studiu la Facultatea de Drept a Laurei Codruța Kovesi ca fiind 6.41. Informația nu a fost infirmată nici după ce a fost preluată de mai multe publicații. Ulterior surse juridice din zona DNA au transmis către presă că șefa DNA a terminat facultatea cu 9.41 și nu cu 6.41 cum s-a scris în presă și că ar promovat examenul de licență cu 9.37.

Bugetul.ro a făcut, însă o solicitare scrisă către Universitatea Babeș-Bolyai pentru a afla cum stau lucrurile cu adevărat, imediat ce subiectul a ajuns în atenția opiniei publice.

Vezi și Reacția oficială a DNA cu privire la „dosarele” lui Țuțuianu, șeful Comisiei SRI

Astăzi Facultatea de Drept din cadrul Universității a răspuns solicitării bugetul.ro și a precizat că Laura Codruța Lascu, actuală Kovesi a avut media anilor de studiu 9.41, iar cea de licență 8.66.

Așadar, se pare că nici sursele juridice din zona DNA și nici cele ale Cotidianul nu au transmis informații corecte. Cel puțin nu cele susținute de Universitatea Babeș-Bolyai.

Laura Codruța Kovesi a mai fost în centru unui scandal legat de studii cu privire la doctoratul său. Aceasta a fost acuzată de plagiat, dar comisia universitară care a anchetat lucrarea sa a spus că doar 5% din lucruare ar fi copiată, așadar nu i se poate retrage titlul de doctor.

bg

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare