Răsturnare de situație în privința declarațiilor făcute de șeful ANPC! ‘Mandat de perecheziție, nu control ANPC’

Horia Constantinescu, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor, a afirmat că a avut nevoie de trupele speciale, pentru a efectua un control în Costinești.

Jurnalistul Ion Teleanu, de la Puterea, a identificat un detaliu care răstoarnă cele spuse de șeful ANPC. Într-un comunicat de presă, IPJ Constanța a afirmat că, de fapt, vorbim de un mandat de percheziție, nu de un simplu control al ANPC.

Iată ce scrie jurnalistul de la Puterea:

<<În acest weekend, Horia Constantinescu s-a lăudat pe toate televiziunile și în spațiul online că ANPC a desfăşurat acţiuni de verificare a respectării prevederilor legale în domeniul protecţiei consumatorilor la Complexul Tineretului din stațiunea Costinești, unde au descoperit carne expirată de …trei ani.

Numai că realitatea este cu totul alta decât cea cu care s-a împăunat șeful de la Protecția Consumatorului. Comunicatul IPJ Constanța demonstrează că Horia Constantinescu a fost prins în offside de acțiunea polițiștilor de la Costinești, fapt pentru care a cam trebuit să joace la impuse, adică după muzica altora.

„În cursul zilei de sâmbătă, 6 august a.c., poliţişti din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Constanța, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, cu sprijinul reprezentanților Administrației Județene a Finanțelor Publice Constanța, ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța și ai Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor Constanța au pus în aplicare un mandat de percheziție, în cadrul unui dosar penal care vizează comiterea mai multor infracțiuni la Codul Muncii (Legea 53/2003), precum și săvârșirea infracțiunii de comercializare de produse alimentare alterate.

În urma descinderii, care a avut loc la o societate comercială din stațiunea Costinești, au fost identificate 6 camere de congelare, în interiorul acestora fiind descoperite peste 6 tone de alimente (pește și carne), de diverse categorii și sortimente, al căror termen de valabilitate era expirat, pentru unele produse încă din anul 2020. Cantitatea de carne a fost indisponibilizată, în vederea distrugerii.

Totodată, au fost identificate mai multe înscrisuri utile cauzei, acestea fiind ridicate, în vederea continuării cercetărilor. După control, au fost depistate și conduse la sediu, pentru audieri, 43 de persoane. La activități au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța. Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activități infracționale”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.

Practic, IPJ Constanța a precizat că acțiunea a fost a polițiștilor de la Poliția Transporturi Constanța pentru nerespectarea Codului Muncii, dar și pentru comercializarea de produse alimentare alterate. De aici, începe jocul de glezne al lui Horia Constantinescu care ar trebui să dea de gândit premierului Nicolae Ciucă și instituțiilor de forță ale statului.>>

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare