sursa foto:  bloomberg.com

Rectorul SNSPA, încântat de propunerea lui Soros

Școala Națională de Studii Politice și Administrative anunță că a fost invitată în rețeaua de universități în care George Soros investește 1 miliard de dolari pentru a combate naționalismul și a promova o societate deschisă, se arată într-un comunicat trimis Q Magazine.

„George Soros a afirmat că noua rețea de universități va primi fonduri în valoare de un miliard de dolari. OSUN va fi coordonată de Universitatea Central Europeană (CEU), pe care George Soros a fondat-o, alături de Colegiul Bard din SUA”, precizează SNSPA.

Anunțul lui George Soros a fost făcut joi, 23 ianuarie 2020, în cadrul reuniunii anuale a Forumului Economic Mondial de la Davos.

„Cu această ocazie, George Soros a lansat o rețea globală de instituții de învățământ superior, culturale și de cercetare, Open Society University Network (OSUN). Aceasta va pregăti studenți pentru provocările actuale și viitoare și va integra activitatea didactică și de cercetare în instituții de învățământ superior din întreaga lume”, comunică SNSPA.

Remus Pricopie, rectorul SNSPA a declarat că invitația de colaborare a fost adresată de George Soros membrilor Consorțiului CIVICA.

Din consorțiul CIVICA face parte Universitatea Central Europeană, împreună cu Science Po (lider), Universitá Bocconi, European University Institute, Hertie School of Governance, London School of Economics and Political Science, Stockholm School of Economics și Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA).

„Conducerea SNSPA salută inițiativa și consideră că investițiile în educație și cercetare sunt în beneficiul studenților, al profesorilor și au un puternic impact asupra publicului larg. Dezvoltarea științelor sociale poate genera soluții sustenabile pentru provocările cu care se confruntă societatea contemporană”, se mai arată în comunicatul SNSPA.

O veste bună pentru #SNSPA, dar și pentru învățământul superior românesc!

a scris Remus Pricopie pe pagina sa de Facebook.

OSUN va fi coordonată de Universitatea Central Europeană (CEU), pe care George Soros a fondat-o, alături de Colegiul Bard din SUA, conform qmagazine.ro

 

Vezi și:

EXCLUSIV Succesorul Laurei Codruța Kovesi a dat în judecată Statul Român! A atacat inclusiv Guvernul!

EXCLUSIV Ministrul Marcel Vela echipează Poliția! Mutarea făcută în luna februarie

Omul Sistemului din CSM a fost executat! Codruț Olaru trecut pe linie moartă de Codruța Kovesi

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare