sursa foto:  stirileprotv.ro

Renate Weber rupe tăcerea: ‘Știți de ce nu cresc testările pe care le face statul? Pentru că nu s-a schimbat deloc algoritmul’

Avocatul Poporului, Renate Weber, a lansat acuze dure la adresa autorităților române pe motiv că nu au schimbat algoritmul în privința testărilor de COVID-19.

„Ştiţi de ce nu cresc testările pe care le face statul? Pentru că nu s-a schimbat deloc algoritmul. Nu se testează aleatoriu, se testează în spitale, sunt focare în azilele de persoane în vârstă, au început, din păcate, tot mai multe cazuri în închisori, au fost de asemenea spitalele de psihiatrie. Ei acolo testează”, a declarat Renate Weber, marţi seară, la Antena 3.
Ea a precizat că preţurile pentru testele necesare depistării COVID-19 pentru cei care nu se înscriu în algoritmul folosit de autorităţi sunt duble faţă de cele din alte ţări europene.
Avocatul Poporului a ridicat totodată problema privind lipsa raportării de către autorităţi a deceselor asociate infecţiilor intraspitaliceşti.
„Cred că felul în care raportăm am impresia că, cumva, ne face şi nouă rău”, a afirmat Renate Weber, în acest context, informează news.ro.

Citește și:

Fostul șofer al lui Ludovic Orban, actual secretar general adjunct al guvernului, deschide lista PNL Teleorman pentru Camera Deputaților

Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

Scandal de proporții! Guvernul, propuneri controversate la Romgaz: Un controlor de trafic, un specialist în asfaltare și un angajat de la AEP

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare