sursa foto:  mediasinfo.ro

Revolta de la MAE! Cine a fost înscăunat recent secretar de stat și cum ar fi ajuns în funcție

Ministerul Afacerilor Externe este locul preferat al tuturor copiilor de bani gata, care chiar dacă nu au pregătirea necesară pentru a ocupa un loc în această instituție, cunosc persoanele potrivite.

O recentă numire controversată este cea a avocatului Kristian Winzer, care a fost numit secretar de stat la MAE de Teodor Meleșcanu, după demiterea conferențiarului universitar, Ștefan Popescu, recunoscut pentru performanțele sale în cercetare. Acesta are și un doctorat încheiat cu succes la Sorbona

Winzer nu are experiență în diplomație, de aceea imediat au început șușotelile în minister. Winzer era dar și ca secretar de stat în Ministerul Justiției, după plecarea Oanei Schmidt Hăineală. Tânărul este fondatorul unei societăți civile de avocați și a absolvit două facultăți: Drept la Universitatea din București și științe economice tot Universitatea din București. Așadar în mod clar era recomandat mai degrabă pentru un portofoliu la Justiție.

Imediat de la înscăunare, pe rețelele de socializare a apărut informația că tânărul Kristian este fiul maiorului în rezervă Petru Winzer, cel care, în trecut, a fost în centrul unui scandal legat de un concurs de ocupare a unui post de director în cadrul Curţii de Conturi.

Vezi și Umbra lui Klaus Iohannis! Totul despre bruneta MISTERIOASĂ care este mai mereu lângă președintele României

Totul s-a întâmplat în anul 2013, atunci când Winzer senior era lector universitar și auditor în cadrul Departamentului XI al Curţii de Conturi, care verifică activitatea Ministerului Apărării, Ministerului de Interne, Ministerului Afacerilor Externe şi a televiziunii publice. Petru Winzer a fost prins copiind la examenul pentru ocuparea postului cu pricina și a fost exclus din concurs, după cum nota Adevărul, în acea perioadă.

Winzer avea asupra lui o copiuță cu subiectele pe care le avea de tratat, iar cea care a descoperit frauda a fost chiar șefa lui, consilierul de conturi Georgeta Carmen Stănescu. La momentul respectiv, reprezentanții Curții de Conturi explicau că este aproape imposibil ca unii dintre candidaţi să fi avut acces la subiecte, deoarece acestea sunt trase la sorţi chiar în sala de examen, scriu și cei de la B1.

Tot la Curtea de Conturi lucra, în 2013, și fiica lui Petru Winzer, Rebeca Andra Winzer, care ocupa un post de consilier.

Vezi și Detaliu nespus! Ce nu știai despre omul care l-a readus pe Florian Coldea în sistem

Cât despre mama proaspătului secretar de stat din MAE, aceasta se numește Anişoara Winzer, a fost cadru militar și mâna dreaptă a controversatului preşedinte al Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, colonelul Mircea Dogaru.

Dogaru este conoscut ca fiind, printre altele, cel care a propus desfiinţarea Curţii Constituţionale, DNA, ANI şi CNSAS.

Winzer și-a restricționat contul de facebook, după ce mai mulți internauți i-au reproșat postările sale. Mai exact acesta îl lăuda pe Adrian Năstase și cerea demisia Laurei Codruța Kovesi.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare