sursa foto:  facebook

Robert Cazanciuc (PSD): Am depus un proiect legislativ menit să prevină şi să combată cu mai mare fermitate şi eficienţă traficul de droguri

Am depus aşa cum am promis public, un proiect legislativ menit să prevină şi să combată combată cu mai mare fermitate şi eficienţă traficul de droguri, a transmis joi senatorul PSD Robert Cazanciuc.

 

 

Potrivit senatorului, sunt vizate mai multe legi care operează în domeniul combaterii traficului de droguri.

”Am depus, astăzi, aşa cum am promis public, un proiect legislativ menit să prevină şi să combată combată cu mai mare fermitate şi eficienţă traficul de droguri, care a luat o aşa amploare în ultimul timp încât am ajuns să asistăm la din ce în ce mai multe drame în societatea noastră, inclusiv la tragedii pe şosele ţării”, anunţă, joi seară, senatorul PSD Robert Cazanciuc.

Robert Cazanciuc anunţă că dreptul de a mai conduce vehicule va fi interzis pe o perioadă de până la 10 ani în cazul depistării şoferilor sub influenţa drogurilor sau alcoolului.

”În plus, pedeapsa cu închisoarea nu va mai putea fi amânată. Se vor majora pedepsele privind şi finanţarea faptelor ce au legătură cu traficul şi consumul de substanţe psihoactive. Produsele psihoactive, mijloacele de producere a lor, banii, valorile sau orice alte bunuri dobândite prin valorificarea produselor vor fi confiscate”, a mai transmis senatorul.

Potrivit acestuia, documentul mai prevede că folosirea minorilor în derularea de operaţiuni cu substanţe psihoactive va fi o circumstanţă agravantă în săvârşirea infracţiunilor privind traficul de doguri.

”Va fi redusă la maxim durata în care consumatorii vor intra în programe de consiliere pentru a evita tragedia de la 2 Mai, al cărei autor a refuzat, la 17 ani, să urmeze asistenţa de specialitate”, a mai transmis Cazanciuc, conform news.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare