sursa foto:  minteasicorpul.ro

Roboți sau oameni? Guvernul Britanic satisface dorința de reducere a imigrației

Guvernul Britanic a anunțat că dorește să se concentreze pe investiții în tehnologie și automatizare, în acest fel nu vor mai fi dependenți de forța de muncă din Europa. ”Trebuie să îndepărtăm economia noastră de dependența de forță de muncă ieftină din Europa și, în schimb, să ne concentrăm pe investiții în tehnologie și automatizare” se arată în expunerea de motive în baza căreia s-au operat modificările legislative ale sistemului de migrație britanic. Reforma sistemului britanic de migrație, prezentată miercuri la Londra, este concepută să realizeze două lucruri.

În primul rând, să satisfacă dorința de reducere a imigrației- o chestiune pe care sondajele, dar și rezultatul alegerile generale, au indicat-o drept important factor decizional pentru electoratul britanic. În al doilea rând, este ceva mai puțin evident, să împingă economia Marii Britanii către înaltă tehnologie, automatizare și inteligență artificială.

Concluzia Politico este că această funcție duală poartă semnătura lui Dominic Cummings, consilier al premierului Boris Johnson, mai ales că unul dintre obiectivele declarate ale acestuia este acela de a transforma Marea Britanie într-o adevărată ”școală a lumii”.

”Trebuie să îndepărtăm economia noastră de dependența de forță de muncă ieftină din Europa și, în schimb, să ne concentrăm pe investiții în tehnologie și automatizare. Angajatorii vor trebui să se adapteze”, scrie în expunerea de motive în baza căreia s-au operat modificările legislative ale sistemului de migrație britanic.

La începutul anului 2020, potrivit unui raport PricewaterhouseCoopers citat de Politico, doar 2% dintre locurile de muncă din Marea Britanie aveau potențial de automatizare. Până la finalul decadei. Marea Britanie va fi pregătită să automatizeze 20% dintre locurile de muncă, iar după 2030 aproximativ 30% din locurile de muncă ar putea fi preluate de roboți.

Una dintre concluziile raportului:”Dacă guvernul și mediul de afaceri al unei țări nu investește în acest domeniu, atunci oportunitatea va fi speculată în altă parte. Cât timp o țară nu se izolează de comerțul glabal și de investiții, ceea ce – istoria o demonstrează – peste dăunător, pe termen lung, pentru o economie, progresul tehnologic va sosi, în timp, în toate țările. Este de preferat să conduceți această cursă tehnologică globală.”

Vezi și:

Predoiu aproape ‘călcat în picioare’ de către procurori

EXCLUSIV Audio. Atenție, Marcel Vela, avem dovada! Șef din Poliție prins pe înregistrare

EXCLUSIV Se încinge cazanul cu smoală în MAI! ‘Băieții Veseli’ ai lui Vela ar pregăti execuția unui șef din Poliție

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare