sursa foto:  dw.com

România ar putea lua exemplu. Germania reactivează termocentralele pe cărbune pentru a economisi gazul în producția de electricitate și evitarea blocajelor de încălzire la iarnă

Criza energetică apărută în urma liberalizării prețurilor și izbucnirii războiului din Ucraina, forțează statele UE să revină la reactivarea termocentralelor pe cărbune.

 

Guvernul german a aprobat miercuri reactivarea termocentralelor pe cărbune păstrate în rezervă, ca o soluţie preventivă pentru iarna care vine.

Repunerea în exploatare a acestor termocentrale se va realiza „pentru o perioadă limitată, ca acoperire preventivă pentru iarna următoare„, se arată într-un comunicat al guvernului federal de la Berlin.

Acesta explică faptul că legislaţia actualizată referitoare la folosirea unităţilor producătoare de electricitate menţinute în conservare oferă posibilitatea reactivării lor pentru o perioadă limitată de timp de la începutul lunii octombrie până cel târziu la sfârşitul lunii martie, dar cu condiţia să fie în vigoare nivelul de alertă sau de urgenţă pentru aprovizionarea cu gaz natural.

”Obiectivul finalizării renunţării progresive la cărbune în mod ideal până în anul 2030 nu va fi afectat”

Termocentralele vor fi reactivate „pentru a economisi gazul în producţia de electricitate şi evitarea astfel a blocajelor în aprovizionarea cu gaz pentru sezonul de încălzire 2023-2024„, mai precizează guvernul german, care asigură „că obiectivul finalizării renunţării progresive la cărbune în mod ideal până în anul 2030 nu va fi afectat, la fel nici obiectivele climatice.”, conform agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare