sursa foto:  romania-insider.com

România este pregătită să primească mai mulți cetățeni din Ucraina. Raed Arafat: ‘Putem crește imediat capacitatea de cazare temporară și capacitatea de cazare de tranzit la graniță’

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat că România este pregătită să primească cetăţeni din Ucraina care trec graniţa la noi în ţară din cauza bombardamentelor şi a subliniat că poate fi crescută capacitatea de cazare a acestora. 

Întrebat, duminică seară, la Digi 24, dacă România este pregătită să primească cetăţeni ucraineni, având în vedere că în ultimele zile a crescut numărul celor care fug din ţara vecină din cauza bombardamentelor, Raed Arafat precizat că sunt suficiente rezerve la noi în ţară.
În cazul în care este necesar, putem creşte imediat capacitatea de cazare temporară şi capacitatea de cazare de tranzit la graniţă. Împreună cu UNHCR am creat rezerve în ţară şi împreună cu Comisia Europeană am creat o rezervă RescEU care nu aparţine numai României şi zonei de fapt şi putem să trimitem din ea în altă zonă”, a afirmat Arafat.

Raed Arafat a precizat, de asemenea, că vor fi trimise, spre Ucraina, 40 de generatoare de capacitate mare.

Poate că aţi văzut anunţul Comisiei Europene că vom trimite 40 de generatoare de capacitate mare din rezerva RescEU a Comisiei Europene către Ucraina. Acest lucru a fost anunţat, mi s-a solicitat şi urmează în următoarele zile să trimitem către Ucraina un număr de generatoare care, din ce ştiu, vor merge în mod deosebit către spitalele din Ucraina. Pregătirile le-am făcut din timp, în sensul în care din martie am cerut UNHCR creşterea capacităţilor de cazare de tranzit şi avem pe teritoriul ţării astfel de capabilităţi suplimentare”, a declarat Arafat.

Şeful DSU a subliniat că, dacă numărul ucrainenilor care vin în România creşte, ţara noastră ar putea reveni la nivelul de alertă de la începutul războiului.

Cu cât creşte mai mult (numărul de cetăţeni ucraineni care trec graniţa în România – n.r.), ne întoarcem la nivelul de alertă pe care l-am avut la început când cifrele erau foarte mari, deci suntem pregătiţi pentru acestea”, a mai spus Raed Arafat, conform news.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare