România se îndreaptă spre zero cazuri de coronavirus! Explicațiile medicului Marian Marinescu

Medicul Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balş”, a dezvăluit motivele care au dus la scăderea numărului de cazuri de Covid-19 din România.

„Lucrurile sunt în regulă şi vor continua la fel, adică nu ar trebui să ne facem griji pentru variantele pe care le ştim deja. Imunitatea celor care au trecut prin boală e de luat în calcul. Probabil că în momentul de faţă, dacă ne gândim la cei care s-au vaccinat şi la cei care au trecut prin boală, suntem la un procent care depăşeşte 40%”, spune Adrian Marinescu.

Oamenii au început să renunţe la precauţii. Însă, variantă Delta este pe cale să devină dominantă la nivel global. În România au fost raportate 35 de contaminări cu această tulpină modificată genetic. Iar Adrian Marinescu crede că vaccinarea este soluţia.

„Trebuie să luăm în calcul că pandemia nu e închisă şi că în condiţiile în care, sunt locuri în lume, în momentul ăsta şi chiar în Europa, în care sunt multe cazuri cu tulpina din India, ar putea să ajungă şi la noi ne pregătim şi pentru sezonul rece şi ne-am dori să fim bine pregătiţi. Şi cum putem s-o facem cel mai bine? Prin vaccinare”, conchide medicul infecționist, informează alephnews.ro

Citește și:

Informarea de la ora 13:00. Prăbușire a cazurilor de coronavirus! În ultimele 24 de ore: sub 30 de noi cazuri!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare