sursa foto:  playtech.ro

Românii se bucură de salarii mai mari în 2023! Domeniile construcţiilor şi vânzărilor, printre norocoase

O parte dintre români au fost norocoși la început de an. Sunt câteva domenii în care au crescut salariile în anul 2023, astfel că angajații au primit mai mulţi bani.

 

 

 

Sunt câteva domenii în care au crescut salariile în anul 2023, printre acestea fiind construcţiile şi vânzările.

Anul 2023 a început cu salarii mai mari în construcții și vânzări, arată cele mai recente date.

De asemenea, industria HORECA dă cele mai puternice semne de revenire din 2019 până în prezent.

Diferențele salariale se resimt cel mai mult în inginerie, acolo unde salariile au scăzut cu 11%, în IT au scăzut cu 5,5% și în HORECA cu 8%.

De asemenea, sunt și creșteri de salarii. Spre exemplu, în domeniul construcțiilor, acolo unde salariații primesc o creștere de 8,1%, iar în vânzări de 5,1%.

Din anul 2019 și până în prezent, HORECA pare că își revine cel mai bine, chiar dacă vorbim despre salarii mai mici. Spre exemplu, în primele trei luni ale acestui an, HORECA oferă joburi cu peste 50% mai mult comparativ cu anii trecuți.

În IT, chiar dacă până acum erau foarte multe angajări în acest domeniu, iată că nu mai sunt atât de mult solicitați, chiar dacă România are în continuare un deficit de specialiști în acest domeniu.

Platformele de recrutare online au observat faptul că cele mai multe accesări sunt pentru acele joburi unde angajatorii afișează și salariul pe care îl oferă, scrie antena3.ro

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare