sursa foto:  hotnews.ro

Rovana Plumb, mesaj important după criticile Corinei Crețu:’România a primit până în prezent…’

Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, a declarat, marţi, la conferinţa la nivel înalt privind viitorul Politicii de Coeziune, că  România este ţară beneficiară netă pentru fondurile europene de la aderare, contribuind la bugetul Uniunii Europene cu 16,5 miliarde euro şi primind 48,6 miliarde de euro

„România este ţară beneficiară netă. De la aderare, la 1 ianuarie 2007, şi până în prezent, România a contribuit la bugetul Uniunii Europene cu 16,5 miliarde de euro şi a primit 48,6 miliarde de euro. Adică un beneficiu net de 32,1 miliarde de euro. România, în actualul exerciţiu financiar 2014 – 2020, a primit 11 miliarde de euro, ceea ce reprezintă 25,6% din total alocare pentru România, de 43 de miliarde de euro. Prin Politica de Coeziune, România a primit până în prezent 6,3 miliarde de euro, reprezentând 20,3% din total alocare pentru fondurile europene structurale şi de investiţii faţă de o medie europeană de 22%”, a spus Rovana Plumb, conform agerpres.ro.

Ministrul a afirmat că România a adoptat poziţia naţională privind propunerile Comisiei Europene prin pachetul legislativ care guvernează Politica de Coeziune.

„Este o poziţie care răspunde nevoilor de dezvoltare ale românilor care asigură coeziunea şi bunăstarea acestora. În acest moment dorim să ne exprimăm deschiderea şi angajamentul ferm de a acţiona ca un partener activ şi constructiv, facilitator de consens, având ca premisă obţinerea unui acord general pe viitorul cadru financiar multianual, dar, bineînţeles, că acest acord depinde foarte mult de ambiţiile fiecărui stat membru”, a mai spus Rovana Plumb.

 

Citește și:

Sute de mii de clienți ai Băncii Transilvania sunt vizați! Ce vor primi în perioada următoare

Veşti imense pentru mii de bugetari. Guvernul a decis: Salariile vor fi majorate

Atenție! Schimbare uriașă în procedura succesorală! Toți cei care moștenesc bunuri sunt vizați

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare