sursa foto:  stiripesurse.ro

S-a aflat! De ce a demisionat Ion Mocioalcă din PSD

A ieșit la iveală de ce a părăsit Ion Mocioalcă tabăra Partidului Social Democrat! Liderul organizației județene PSD Caraș-Severin a demisionat luni din partid în contextul discuțiilor neoficiale despre schimbarea sa iminentă din fruntea filialei și a poziționării acestuia în tabăra anti-Dragnea, scrie Știripesurse.ro.

Fost vicepreședinte național PSD în timpul conducerii lui Victor Ponta, Ion Mocioalcă a intrat în 2015 într-un con de umbră după preluarea șefiei partidului de către Liviu Dragnea.

În 2017, la răsturnarea cabinetului Sorin Grindeanu, Mocioalcă a fost vehiculat în presă drept unul dintre susținătorii fostului premier. Toți parlamentarii PSD de Caraș-Severin au decis, la acea vreme, să nu voteze moțiunea de cenzură.
A fost primul episod în care organizația județeană condusă de Mocioalcă a „deraiat” de la linia dictată de majoritatea condusă de Liviu Dragnea.

Și în următorul cabinet Mihai Tudose, intrat în conflict deschis cu liderul PSD, organizația PSD Caraș Severin a fost curtată intens de tabăra anti-Dragnea, Mocioalcă fiind vehiculat la un moment dat pe lista scurtă de potențiali miniștri ai Apărării după demisia lui Adrian Țuțuianu.

În toamna acestui an, Mocioalcă a semnat scrisoarea deschisă a liderilor social-democraţi care au cerut„demisia imediată” a lui Liviu Dragnea din funcţiile de preşedinte de partid şi din cea de şef al Camerei Deputaţilor.

Mocioalcă a fost printre puținii lideri PSD care și-au asumat public dorința de schimbare a lui Dragnea.

De asemenea, Mocioalcă s-a numărat printre membrii CExN al PSD care au votat împotriva excluderii din partid a lui Adrian Țuțuianu și Marian Neacșu.

O parte din liderii PSD au propus într-o discuţie neoficială cu Liviu Dragnea, încă de la începutul lunii noiembrie, ca preşedintele organizaţiei judeţene PSD Caraş-Severin, Ion Mocioalcă, să fie schimbat din fruntea filialei.

Pe durata ședinței CExN al PSD din 5 noiembrie, în care Mocioalcă ar fi trebuit să fie „mazilit” politic, deputatul PSD Luminița Jivan s-a plimbat pe holul de la etajul în care a avut loc reuniunea social-democraților. În partid se discuta atunci ca variantă de lucru ca Jivan să fie instalată lider interimar al PSD Caraș-Severin.

Detronarea lui Mocioalcă nu a mai avut loc în respectiva ședință.

Întrebat despre situația organizației, Liviu Dragnea nu a dezmințit informațiile neoficiale, ci a spus că urmează să aibă loc o discuție despre activitatea politică a filialei din Caraș Severin, alături de alte filiale precum cea din Călărași.

„Este nedrept și umilitor ca eu, asemenea unor alți colegi ai mei din PSD, să așteptăm fiecare CEX al partidului întrebându-ne dacă acela va fi momentul în care vom fi puși în discuție și judecați de persoane care în marea lor majoritate nu au trăit în acest partid niciodată momentele de care am avut noi parte”, și-a motivat, luni, Ion Mocioalcă, demisia din PSD.

Vezi și Lovitură devastatoare pentru Elena Udrea și Alina Bica! Anunț dezastruos

Bomba a fost detonată! Cine o va înlocui pe Carmen Dan la Interne

Cine i-a deschis calea lui Klaus Iohannis la parada militară de 1 Decembrie de la Alba și ce salariu are

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare