sursa foto:  national.ro

S-ar putea complica războiul din Ucraina? Volodimir Zelenski: ‘Noi credem că Belarusul nu se va lăsa antrenat în acest război, dar provocări există și ele vor continua’

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a exprimat convingerea că Belarusul – un aliat apropiat al Moscovei – nu se va lăsa ‘antrenat’ în războiul declanşat de Rusia împotriva ţării sale.

 

Noi credem că Belarusul nu se va lăsa antrenat în acest război, dar provocări există şi ele vor continua‘, a afirmat Zelenski, prin videoconferinţă, la forumul anual al grupului The Economist privind lumea în schimbare, ce se desfăşoară anul acesta la Atena, notează France Presse.

Preşedintele ucrainean a făcut referire, se pare, la declaraţii recente ale liderului belarus Aleksandr Lukaşenko, care duminică a afirmat că sistemele antiaeriene din Belarus au interceptat rachete lansate de forţele ucrainene şi a ameninţat ‘să riposteze’.

 

De la declanşarea de către Kremlin a atacului asupra Ucrainei, la 24 februarie, Belarusul a servit ca bază din spatele frontului pentru forţele ruse.

 

Multe rachete de calibru diferit au fost lansate de pe teritoriul Belarusului şi au provocat multă suferinţă Ucrainei‘, a afirmat Zelenski.

Totuşi, noi înţelegem că aceasta nu are legătură cu vreo decizie a poporului belarus’, a spus în continuare preşedintele ucrainean, invitându-i pe cetăţenii belaruşi ‘să facă tot posibilul pentru a nu se lăsa târâţi în acest război‘ şi ‘să-şi asume responsabilităţile’ în acest sens.

Pentru orice eventualitate, Ucraina va fi ‘pregătită’ în cazul unui atac din partea Belarusului, a asigurat Volodimir Zelenski, informează agerpres.ro.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare