sursa foto:  centruldepelerinaj.ro

S-a deschis Mormântul Sfânt după 500 de ani! Descoperire uluitoare

Zeci de ani, oamenii de știință s-au întrebat dacă Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim este cu adevărat locul în care Hristos a fost îngropat şi din care a înviat după ce a fost răstignit.

Pentru prima dată dupa 500 de ani, aceștia au reușit să obțină autorizația de a deschide mormântul.  Conţinutul acestuia oferă „dovezi vizibile că locul pe care pelerinii îl venerează astăzi este acelaşi mormânt pe care împăratul roman Constantin l-a găsit în secolul IV”. Mai interesante sunt însă descoperirile uluitoare ale arheologilor.

Vezi și Mesaj cutremurător al academicianului Dinu C Giurescu de Ziua Națională

Pentru a-i împiedica pe vizitatori să fure bucăţi din el, mormântul a fost îmbrăcat în marmură din anii 1500. În secolele anterioare, faimoasa biserică a fost distrusă şi reconstruită de atâtea ori, încât experţii au început să aibă îndoieli referitor la localizarea exactă a mormântului şi la conţinutul său.

După ridicarea plăcii de marmură, pentru prima dată după 500 de ani, cercetătorii au descoperit poliţa din calcar pe care se presupune că ar fi fost întins trupul lui Iisus, potrivit The Mirror.
În plus, a fost descoperită şi o a doua lespede din marmură până acum necunoscută cercetătorilor, gravată cu o cruce despre care se crede că a fost sculptată în secolul al XIIlea de cruciaţi.
Vezi și Previziunea macabră a Babei Vanga: va fi pace când o să dispară această țară
Arheologul Fredrik Hiebert, parte a echipei National Geographic, a declarat că „lucrul care m-a uimit cel mai mult a fost atunci când am înlăturat primul strat de praf şi am descoperit o a doua bucată de marmură. Aceasta era gri, nu de culoare bej la fel ca cea din exterior şi chiar în mijlocul ei era o cruce extrem de frumos inscripţionată. Nu aveam nicio idee că un astfel de lucru se găseşte acolo”.
„Altarul a fost distrus de multe ori de foc, cutremure și invazii de-a lungul secolelor. Nu știam dacă l-au construit în același loc de fiecare dată. Aceasta pare să fie o dovadă vizibilă că locul pe care pelerinii îl venerează astăzi este într-adevăr același mormânt pe care împăratul roman Constantin cel Mare l-a găsit în secolul al IV-lea și pe care cruciații l-au venerat. Este uimitor”, a mai adăugat arheologul, citat de The Mirror.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare