sursa foto:  rtv.net

Să ne minunăm! Salariul uriaș + pensia colosală pe care le încasează Radu Ghetea, șeful CEC de la stat!

La 67 de ani, Radu Ghețea este un fericit pensionar de lux, dar și președintele CEC, singura bancă română, rămasă în proprietatea statului. Deși nimeni nu este de neînlocuit, pare că el este, dacă stăm să analizăm sumele uriașe pe care le înasează de la statul român.

In timp ce este seful bancii, profesor universitar si membru in mai multe consilii de administratie, Ghetea este si pensionar. Desi in ultima sa declaratie de avere, Ghetea nu si-a trecut venitul obtinut in calitate de presedinte al CEC, conform documentelor facute publice privind remuneratia reprezentantilor statului in entitatile publice, bancherul se afla pe locul doi, cu circa 27.000 de euro brut/luna, scriu jurnaliștii de la stirilekanald.ro.

Vezi și Fake news Antena 3 despre Sebastian Ghiță? Despre ce este vorba – dezvăluiri în exclusivitate

Pe lângă banii de la stat la care menționăm pensia de lux de 108.115 lei pe an, adică peste 9.000 de lei pe lună, Ghețea mai încasează bani și din chirii: 117358 lei pe an. Se pare că statul român are totuși bani de pensii, însă paradoxal, doar pentru angajații de lux.

Potrivit declarației sale de avere, președintele CEC deține doua terenuri, doua apartamente in Bucuresti si o casa langa Capitala, dar si doua automobile de lux si o salupa. Adevarata avere insa consta in depozite si investitii financiare. Presedintele CEC detine titluri de stat de peste un milion de lei, dar si un numar de 14 conturi, dintre care 9 deschise in 2016 la 9 banci diferite, toate cu valoarea de 100.000 de euro fiecare!

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare