sursa foto:  campinatv.ro

Sală de sport de ultimă generație pentru viitorii polițiști, inaugurată în prezența secretarului de stat Bogdan Despescu și a șefului Poliției Române, Benone Matei

O sală de sport de ultimă generație pentru viitorii polițiști a fost inaugurată în prezența secretarului de stat Bogdan Despescu și a șefului Poliției Române, Benone Matei, la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” din Câmpina.

Presa locală scrie că în ziua în care a avut loc ceremonia de depunere a jurământului de credință de către absolvenții promoției noiembrie 2023, la Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” Câmpina a mai avut loc un eveniment.

Mai exact, a fost inaugurată sala de sport, o sală modernă, cu o tribună cu 180 locuri, realizată prin Compania Națională de Investiții cu bani de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, informează Campinatv.ro.

Sala de sport a costat 6.786.023 lei

Chestorul Vasile Tache, directorul Școlii de Agenți de Poliție Câmpina, i-a invitat la depunerea jurământului pe chestorul general de poliție, Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul de Interne, pe chestorul Benone Marian Matei, șeful Poliției Române, precum și pe Virgiliu Nanu, prefectului județului Prahova.

Conform presei locale, nu a fost o inagurare festivă, cu tăieri de panglică și cu discursuri, ci a fost un moment în care oaspeților li s-a prezentat efectiv investiția pe care școala de la Câmpina o dorește de multă vreme. Mai mult, pe suprafața de joc a fost amenajat traseul aplicativ pe care candidații la un loc în Școala de Poliție îl vor avea de parcurs, pentru că, de acum încolo, sala de la Câmpina va găzdui proba sportivă pentru candidații din mai multe județe.

Sala de sport, cu o capacitate de 180 locuri, a fost realizată cu suma de 6.786.023 lei, bani alocați de la bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin CNI. Licitația pentru executarea lucrărilor a fost câștigată de o asociere de firme al cărui lider este societatea Simion Tehnoconstruct Botoșani.

Deși Școala de Agenți de Poliție „Vasile Lascăr” dispunea de mai multe terenuri de sport în aer liber, de o sală de jocuri sportive, una pentru exerciții de autoapărare și o sală de forță, pe acestea nu se putea efectua traseul aplicativ, care reprezintă proba fizică pentru admiterea la Școala de Poliție.

Astfel, candidații din centrul zonal de selecție erau nevoiți să susțină proba fizică la sălile de sport din Cornu, Comarnic, Băicoi și Blejoi, pentru că nici municipiul Câmpina nu dispune de o sală de sport potrivită acestei probe.

Acum, Școala de Poliție are propria sală de sport, modernă, cu tribună, vestiare, grupuri sanitare, cu o suprafață construită de 1.445 mp și o suprafață desfășurată de 1.750 mp.

 

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare