sursa foto:  news.ro

Sancțiuni majorate pentru români- Se dau amenzi de până la 80.000 de lei pentru aceste fapte

Potrivit unui proiect de lege pus recent pe masa senatorilor, aruncarea gunoaielor pe malurile sau în albia râurilor sau deversarea apelor uzate în apele de suprafață sau subterane ar putea veni la pachet cu amenzi de până la 14.000 de lei, pentru persoane fizice, și până la 80.000 de lei pentru firme

De asemenea, primăriile care schimbă destinaţia terenurilor amenajate ca spaţii verzi sau care nu menţin curăţenia în localităţi vor fi amendate cu până la 80.000 de lei. Pedepsele mai consistente ar determina „o conştientizare suplimentară a efectelor acţiunilor nocive asupra mediului care pot fi provocate de oameni prin accidente ecologice, incendii, prin distrugerea biodiversității”, susține inițiatorul legii.

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea O.U.G. nr. 195/2005 privind protecţia mediului, pusă în dezbatere, la Senat, chiar înainte de minivacanța de 1 Decembrie, îi aparține deputatului neafiliat Ciprian Ciubuc. Acesta consideră că este necesară o majorare a pedepselor pentru cei care încalcă regulile și normele în vigoare în ceea ce privește protecția mediului, atât din perspectiva modificărilor la nivelul domeniului fiscalității din ultimii ani și a creșterii nivelului inflației, dar şi „ca urmare a statisticilor îngrijorătoare care indică în ultimii ani o creştere a numărului de incendii și a daunelor și distrugerilor aduse prin diferite acțiuni ale omului la nivelul mediului înconjurător”.

Două dintre exemplele date de parlamentar sunt exploziile din această vară de la Crevedia (Dâmbovița) și de pe Valea Oltului, ce au avut loc la câteva săptămâni distanță, în urma transportării și depozitării necorespunzătoare de GPL, și care, pe lângă numeroasele victime umane, au avut și efecte grave asupra mediului.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare