sursa foto:  usrplus.ro

Scandal între PNL și USR-PLUS! Primarul USR-PLUS al Sectorului 2 ar fi sărit să-l bată pe un angajat al Primăriei

La 21 iulie, titram „Radu Mihaiu, primarul USR-PLUS al Sectorului 2, calcă pe urmele lui Clotilde Armand! Război cu PNL Sector 2”. Primarul USR-PLUS al Sectorului 2, Radu Mihaiu, calcă pe urmele lui Clotilde Armand, primarul USR-PLUS al Sectorului 1. Alianța PNL-USR-PLUS pare că se rupe și în Sectorul 2. Mihaiu acuză că partenerii de Coaliție se împotrivesc reorganizării pregătite de USR-PLUS și că nu vor vota respectivul proiect, scriam AICI.

Ei bine, acum pare că scandalul trece la alt nivel. În ședința din 22 iulie a Consiliului local Sector 2, de pildă, primarul Radu Mihaiu a sărit să-l bată pe un angajat de la tehnic, pe motiv că acesta și-a permis să dea microfonul unei doamne care l-a contrazis pe edil. Potrivit activistiidemediu.ro, Radu Mihaiu, a fost prins, de asemenea, în timp ce manipula votul consilierilor împotriva unei hotărâri judecătorești definitive, scrie psnews.ro.

Vezi și Radu Mihaiu, primarul USR-PLUS al Sectorului 2, calcă pe urmele lui Clotilde Armand! Război cu PNL Sector 2

Conform sursei citate, noua organigramă a instituției și votul împotriva unei decizii judecătorești definitive pe tema salubrizării sunt subiectele pe care se ceartă primarul Radu Mihaiu și liberalii din Consiliul Local. Mai exact, primarul le-a cerut consilierilor să voteze tariful de salubritate, vot prin care se încălca o hotărâre judecătorească definitivă privind tariful de depozitare a deșeurilor în București. Consilierii au refuzat să voteze, moment în care edilul și-a pierdut cumpătul.

O doamnă din public a cerut microfonul și a luat partea consilierilor care ar fi fost manipulați de edil să voteze împotriva unei hotărâri judecătorești definitive. Într-un acces de furie necontrolată, Radu Mihaiu ar fi sărit ca ars și s-a îndreptat către angajatul primăriei care îi înmânase microfonul doamnei în cauză, agresându-l verbal și fizic de față cu ceilalți consilieri. Ajutorul a venit chiar din partea consilierilor USR-PLUS, care au sărit în apărarea victimei. Mai mulți consilieri s-au oferit să-i asigure victimei asistență și suport în cazul în care acesta dorește să depună plângere penală împotriva primarului agresor . Mai mult, victima, albă la față și tremurând de frică, a fost dată afară din instituție chiar de către edil.

Planul lui Radu Mihaiu privind votul consilierilor a eșuat, iar consilierii, chiar și cei de la USR-PLUS, au respins aprobarea tarifului de salubrizare.

Radu Mihaiu: „PNL a votat cot la cot cu PSD”

Luni de zile am negociat la sânge cu Supercom pentru a obține niște tarife corecte pentru colectarea gunoiului. Față de ce înaintaseră în primă fază, cele de acum sunt cu 35% mai mici. Tariful supus la vot e chiar sub cel de la Sectorul 4, singurul sector care mai are un sistem similar bazat pe “plătește cât arunci”, raportat la volum.

Luni de zile am luptat cu cei de la Supercom pentru acest tarif. Iar când să trecem finișul, partenerii ne-au pus piedică. PNL și PSD au votat împotriva unui tarif care ar fi deblocat toată situația generată de ilegala “taxă de habitat”.

Luni de zile am analizat situația pe toate părțile. Am luat punct cu punct fundamentarea tarifului și am tras de fiecare leu în beneficiul cetățenilor. Am discutat cu fiecare parte interesantă și m-am asigurat că totul e clar.
Am comis o singură greșeală. Am avut încredere în “partenerii” din coaliție. Niciodată nu m-aș fi așteptat că PNL va vota cot la cot cu PSD pe o temă ATÂT DE IMPORTANTĂ!”, a scris Radu Mihaiu, pe Facebook, după ce consilierii locali au respins noul tarif de salubrizare.

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare