sursa foto:  adevarul.ro

Scandal uriaș! Apare numele fratelui Laurei Codruța Kovesi

Scandal uriaș! S-a aflat că Transgaz, societate de stat unde este director Sergiu Lascu, fratele Laurei Codruța Kovesi, a dat contrate de zeci de milioane de euro firmei unde lucrează Adriana, soția lui Sergiu.

Transgaz Mediaș SA, o companie de stat la care președintele consiliului de administrație este PSD-istul clujean Remus Lăpușan, a acordat o licitație de aproape 30 milioane de euro firmei SUTECH din Mediaș. Unul dintre directorii Transgaz este Sergiu Lascu, fratele fostului șef DNA, Codruța Kovesi, iar soția lui, Adriana, lucrează taman la firma Sutech. Ca o coincidență, firma Sutech a început să câștige consistente de la Transgaz din 2017, anul în care soția lui Lascu a început să lucreze la firma patronată de Gabriel Bucur, scrie gazetadecluj.ro.

Conform sursei citate, la jumătatea acestei luni, compania de stat Transgaz Mediaș a atribuit contractul COMPRESOARE CENTRIFUGALE ACȚIONATE CU TURBINE PE GAZE necesare pentru execuția proiectului „Dezvoltări ale SNT în zona de Nord – Est a României în scopul îmbunătățirii aprovizionării cu gaze naturale a zonei precum și a asigurării capacităților de transport spre Republica Moldova“ firmei Sutech din Mediaș, patronată de Gabriel Bucur. Valoarea contractului este de aproximativ 30 milioane de euro (139.507.161 de lei, fără TVA).

Firma Sutech este patronată și administrată de Gabriel Bucur, un om de afaceri din Mediaș. Aceasta are o evoluție financiară destul de interesantă. În 2015, firma a declarat o cifră de afaceri de aproximativ 100 de milioane de lei, iar în următorii doi ani suma s-a situat între 6 și 8 milioane de lei. După angajarea în 2017 a Adrianei Lascu, compania și-a revenit brusc ajungând la o cifră de afaceri de peste 62 de milioane de lei și un profit de 5 milioane de lei.

În 2017, potrivit SEAP (Sistemul Electronic al Achiziţiilor Pubice), SC Sutech SRL s-a înscris, prima dată, la o licitaţie organizată de Transgaz SA, în vederea furnizării unei staţii mobile de comprimare-recuperare, echipată cu un grup de comprimare şi destinată intervenţiei în zona de situare a conductelor de transport a gazelor naturale ale Transgaz.

Au participat şapte operatori economici, din care s-au calificat în etapa finală doar patru firme, pentru ca, în 20 iunie 2017, Transgaz SA Mediaş să atribuie contractul, pentru 6.160.628,81 lei cu TVA inclus, chiar societăţii SC Sutech SRL Mediaş.

În urmă cu un an, firma Sutech a primit de la Transgaz SA Mediaş un alt contract pentru furnizarea de material tubular, fitinguri, robinete şi îmbinări electroizolante necesare pentru două proiecte ale societăţii de stat. Respectiv proiectul “Interconectarea sistemului naţional de transport cu sistemul internaţional şi reverse flow la Isaccea” şi proiectul “Interconectarea Staţiei de Comprimare Jupa la sistemul naţional de transport de gaze naturale”. Valoarea acestui contract a fost de 21.231.943,93 de lei, cu TVA inclus.

Pe filiera Romgaz SA, o altă companie de stat din domeniul gazelor naturale, Sutech a câștigat contracte în valoare de aproximativ 190 de milioane de lei. Bucur, patronul firmei, este asociat în altă companie cu Lucian Bârsan. La rândul lui, cel din urmă este partener de afaceri cu fostul director de Dezvoltare al Centralei Romgaz, Constantin Manoliu.

Vezi și

Tatăl adoptiv al Sorinei a recunoscut că a dat bani! Suma impresionantă pe care a plătit-o

Lovitură pentru Carmen Dan! Denunțul secolului la DNA

Nucleara a fost detonată! Procurorul ar fi săltat-o ilegal pe fetița de 8 ani, pe care a târât-o pe jos

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare