sursa foto:  digi24.ro

Scandalos! Mineri ‘falși’ la Lupeni. Virgil Popescu: ‘Din rândul minerilor mi-au venit tot felul de informații că există persoane angajate fictiv’

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat că a primit o serie de informații, chiar din rândul minerilor, că sunt mai multe persoane ”care sunt angajate cumva fictiv” și nu au nicio legătură cu munca în subteran. Acesta a anunțat că se vor lua o serie de măsuri ”Lucrurile trebuie analizate, trebuie rezolvate și trebuie curățată compania de asemenea practici”.

Ministrul Virgil Popescu a declarat, răspunzând unei întrebări, că nu a avut informaţii că evenimentele din Valea Jiului ar fi putut duce la repetarea scenelor de la Mineriade.

El a spus că politicienii care au mers în Valea Jiului nu s-au dus să rezolve problema, iar spiritele s-au încins.

„Mâine (marţi – n.r.) am o întâlnire cu cei de la Mintia, cu preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, cu prefectul, cu sindicatele de la Mintia, pentru a discuta o posibilă preluare a Termocentralei de la Mintia, în aşa fel încât să reuşim să punem din această societate plină de datorii, Complexul Energetic Hunedoara, care practic a fost falimentată cu bună ştiinţă de cei de la PSD, să reuşim să facem două societăţi care să fie viabile, una a administraţiei locale şi una în continuare a Ministerului Energiei”, a explicat ministrul.

Virgil Popescu a spus că procedura este realizabilă, dar „birocraţia juridică din timpul procedurii de insolvenţă a făcut să dureze procesul atât de mult”.

El a adăugat că din extracţia de cărbune nu se pot acoperi toate cheltuielile, arătând că două mine sunt în procedură de închidere, iar două sunt mine viabile.

„Cele două mine în procedură de închidere dorim să le închidem în siguranţă şi, după părerea mea, s-a negociat prost această închidere şi a trebuit prelungită pentru a putea pune în siguranţă. Există un risc de autoaprindere a cărbunelui din interiorul acestor mine şi trebuie să preîntâmpinăm acest lucru”, a susţinut Popescu.

Ministrul Energiei a afirmat că trebuie făcută o analiză serioasă şi nu poate spune în acest moment câţi dintre actualii angajaţi vor continua să îşi găsescă un loc de muncă în cele două societăţi.

„Şi în urma acestui protest (…), chiar din rândul minerilor mi-au venit tot felul de informaţii că există persoane care sunt angajate şi care practic nu lucrează în mină şi care sunt angajate cumva fictiv. Aceste lucruri trebuie analizate, trebuie rezolvate şi trebuie curăţată compania de asemenea practici, pentru a putea pune pe o bază solidă”, a afirmat Virgil Popescu, conform news.ro.

Citește și:

Veste bună de la Guvern pentru toți cei care contribuie la Pilonul II de pensii private obligatorii

Nici urmașii răzeșilor lui Ștefan cel Mare nu spun pas la nepotisme! Fiică de secretar de stat USR-PLUS, angajată la cabinetul unui parlamentar al Alianței

‘La vremuri noi, tot noi!’ Pensionari din Ministerul de Interne, ‘unși’ directori de Clotilde Armand și Ciprian Ciucu

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare