klaus iohannis ludovic orban

sursa foto:  presidency.ro

Schimbare de look a lui Klaus Iohannis! Cine îl îmbracă pe șeful statului

Președintele Klaus Iohannis a avut o apariție spectaculoasă sâmbătă, când a fost să viziteze Stația de comprimare gaze naturale Jupa, jud. Caraș-Severin, cu ocazia finalizării lucrărilor la gazoductul BRUA – Faza I.

Șeful statului a apărut în fața camerelor de filmat, purtând mască de protecție și pălărie.

Puțini știu, însă, că președintele Iohannis se îmbracă de la cel mai scump designer din România, Alexandru Ciucu, care-i croiește manual costumele.

Alocuțiunea susținută de președintele Klaus Iohannis:

Domnule Prim-ministru,

Domnilor miniștri,

Distinși reprezentanți ai autorităților locale, Președintele Consiliului Județean, domnul Primar,

Doamnelor și domnilor,

În primul rând, felicitări! Felicit compania Transgaz și conducerea acesteia pentru finalizarea primei faze a celui mai ambițios proiect din domeniul energiei – atenție, cel mai ambițios proiect din domeniul energiei – Gazoductul BRUA, proiect realizat în bună măsură și cu fonduri europene.

Este o realizare deosebită, cu o încărcătură simbolică și prin faptul că marchează, în pragul Zilei Naționale, îndeplinirea unui obiectiv extrem de important pentru România.

Anul trecut, cu ocazia inaugurării unei alte stații de comprimare din cadrul proiectului BRUA, am decorat compania Transgaz pentru rezultatele sale.

Vizita de astăzi reprezintă încă o confirmare a ceea ce am spus anul trecut, și anume că Transgaz este o companie matură, aflată pe drumul dezvoltării la scară regională și capabilă de rezultate valoroase.

BRUA nu este însă singurul proiect de dezvoltare finalizat în decursul acestui an de către Transgaz. Doresc să menționez și gazoductul Ungheni-Chișinău, un alt proiect major de investiții, strategic pentru România și pentru Republica Moldova, proiect prin care ne bucurăm să fim încă o dată aproape de românii de peste Prut.

Iată că România își dovedește capacitatea de a valorifica în mod corect poziția geostrategică, mixul energetic diversificat și resursa umană calificată.

Vă felicit, domnule director, pe dumneavoastră și întreaga echipă a Transgaz, vă doresc mult succes în continuare și aștept vești la fel de bune și despre alte inițiative care să apropie România de statutul de hub energetic regional.

Doamnelor și domnilor,

Dezvoltarea Sistemului Național de Transport de gaze pe coridorul BRUA este o etapă esențială a întăririi securității energetice atât a țării noastre, cât și a Uniunii Europene, dar și a securității energetice în regiunea Mării Negre.

Astfel, prin interconectarea BRUA pe Coridorul Vertical, prin materializarea exploatărilor off-shore din Marea Neagră – care sperăm să debuteze cât mai curând – România are atuuri veritabile pentru a deveni un important jucător în regiune pe piața gazelor.

În acest sens, am convingerea fermă că fondurile investite în infrastructura de transport de gaze vor genera mai mult decât o poziționare competitivă a României pe piețele de profil sau o reafirmare a credibilității țării noastre, ca partener etalon pentru creșterea securității energetice în întreaga regiune.

Aprovizionarea cu gaze naturale din noi surse va satisface mai bine cererea de pe piața internă și va conduce la un nivel sporit de predictibilitate și securitate în aprovizionare pentru consumatorii din România.

Să nu uităm că în România, deși suntem al doilea mare producător de gaze naturale din Uniunea Europeană, jumătate dintre gospodării se încălzesc în continuare cu lemne de foc, utilizând instalații învechite și neperformante, care afectează sănătatea și poluează mediul.

Programul național de racordare la sistemul de distribuție a gazelor naturale, inițiat de guvernul liberal în vara acestui an, are ca obiectiv tocmai rezolvarea acestor probleme. Conectarea comunităților din România, în ritm accelerat, la resursele de gaze naturale reprezintă o prioritate guvernamentală asumată, care se materializează pe zi ce trece.

Românii trebuie să beneficieze cu adevărat de resursele pe care țara noastră le are, care trebuie să fie exploatate inteligent, corect și eficient.

În același timp, doresc să încurajez, în contextul provocărilor asociate Pactului european Green Deal, și orientarea spre investiții în capacități de transport pentru combustibilul viitorului – hidrogenul.

Doamnelor și domnilor,

Suntem aproape de finalul unui an greu, marcat puternic de efectele pandemiei de COVID-19. Criza încă nu a luat sfârșit, însă avem speranța că, dacă rămânem hotărâți în eforturile noastre de până acum, vom depăși totul cu bine.

Astăzi suntem aici pentru a marca finalizarea unei investiții strategice în infrastructura de transport de gaze naturale. Am certitudinea că în perioada următoare vom saluta împreună și alte reușite.

Planul Național de Investiții și Relansare Economică, lansat de guvernul liberal în această vară, Planul Național de Redresare și Reziliență, aflat deja în consultare publică, sau Acordul de parteneriat pentru Fondurile structurale și de coeziune sunt documente programatice al căror numitor comun îl reprezintă investițiile.

După 30 de ani de promisiuni, România de astăzi este nu doar mai bine condusă, chiar în condiții dificile, dar are o viziune clară privind dezvoltarea economică, accesul la fonduri europene și proiectele de investiții concrete.

Cred cu tărie că aceasta este șansa României, o șansă pe care nu avem voie să o irosim. Și când spun „nu avem”, mă refer deopotrivă la decidenți politici, manageri de companii și salariați, funcționari și cetățeni, în general.

România Normală nu poate fi decât rezultatul unui efort comun de redresare, precum și al unei voințe comune de a avansa cât mai rapid pe direcții sănătoase pentru dezvoltarea țării noastre.

Vă felicit încă o dată! Vă mulțumesc tuturor!”.

Vezi și

Marea păcăleală a USR-PLUS! Adevărul despre ‘Fără penali în funcții publice’ – Opinie

Mare atenție! Începând de astăzi intră în vigoare o nouă lege pentru toți românii. Se vor aplica sancțiuni pentru cine nu respectă prevederile

Adio burselor de merit pentru elevii din Sectorul 2 al Capitalei. Rectificarea bugetară, cu minus pentru elevi, dar cu plus pentru anumite firme

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare