Schimbare radicală! Toți cei care dețin carduri sunt vizați

Schimbare RADICALĂ în ceea ce privește cardurile! Toți posesorii acestui tip sunt vizați direct.

Pentru că autentificarea biometrică funcționează deja foarte bine pentru dispozitive precum telefoane și laptopuri, sau chiar pentru mașini și sisteme de acces, Visa a luat o decizie majoră!

Își dorește să facă același lucru în ceea ce privește plata cu cardul.

 

Asta înseamnă că fiecare plată cu cardul va avea nevoie doar de o scanare a feței sau a amprentei tale pentru a putea fi aprobată. Compania zice că face asta pentru că e ușor să uiți o parolă sau un cod PIN.Autentificarea biometrică ar fi soluția perfectă pentru asigurarea unui nivel ridicat de securitate atunci când alegi să plătești cu cardul.

Mastercard a avut și ea o idee similară încă din 2015. A încercat să faciliteze procesul cumpărăturilor online și, în același timp, să facă plata cu cardul mai sigură. Astfel, urmărea să renunțe la PIN-uri și parole și să autorizeze tranzacțiile prin recunoaștere facială sau amprente.

Pentru ca acest lucru să funcționeze, utilizatorii trebuiau să-și instaleze o aplicație care le solicita autentificarea prin amprentă sau prin privirea camerei foto frontale.

Chinezii sunt însă cu mult în față. O simplă imagine cu fața ta e mai importantă decât orice parolă. În 2016, în China era populară o modalitate cel puțin ciudată prin care puteai împrumuta bani. Nu trebuia să te autentifici în vreun sistem sau ceva asemănător.

Pur și simplu, chinezii trebuiau să trimită creditorilor o fotografie nud cu ei. În caz de neplată, aceștia ar fi publicat pozele și i-ar fi umilit astfel pe cei care nu-și achitaseră datoriile, potrivit realitatea.net

Vezi și:

Vești importante despre pensii! Ce puteți face din 2021

EXCLUSIV Înainte de CEx-ul PSD, un greu al partidului merge pe mâna Vioricăi Dăncilă: O văd candidat la prezidențiale

Atenție, români! Riscați amenzi uriașe pentru această faptă

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare