sursa foto:  playtech.ro

‘Scut aerian’ pentru Ucraina! Mutarea făcută de NATO împotriva trupelor lui Vladimir Putin

NATO ar urma să realizeze un „scut aerian” pentru Ucraina, în contextul invaziei trupelor lui Vladimir Vladimirovici Putin.

Mai exact, Kievul ar urma să primească sisteme antiaeriene din SUA, Germania, Franța, Spania și Marea Britanie. Statele Unite pun în prezent presiune pe aliații NATO ai Kievului să contribuie la „peticirea” urgentă a apărării antiaeriene ucrainene, prin acordarea de sisteme antiaeriene la standarde NATO, care să creeze un adevărat „scut aerian” pentru Ucraina, informează Le Monde, scrie Digi24.ro.

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a anunțat recent că Spania va livra Ucrainei sisteme antiaeriene „Aspide”, varianta locală a sistemului cu rază medie de acțiune american „Hawk”, conform publicației de specialitate The War Zone. Și Germania a anunțat că va oferi sisteme Iris-T de ultimă generație.

În plus, The War Zone arată că 19 militari ucraineni se antrenează deja în Spania, de la începutul lunii octombrie, pe sistemele antiariene „Aspide” – și ele arme antiaeriene cu rază medie de acțiune. Sistemele Iris-T, promise de Germania, sunt „sisteme antiaeriene cu rază medie extinsă”. Ucrainenii au cerut inclusiv baterii Patriot (sisteme cu rază lungă ale SUA și capabile să intercepteze inclusiv rachete balistice sau de croazieră). În același timp, se așteaptă ca Franța să livreze și ea Ucrainei sisteme antiaeriene „cu rază scurtă” Crotale.

 

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare