sursa foto:  hunedoaralibera.ro

Se aplică, începând cu luna august, în toate magazinele Kaufland din România!

Kaufland România informează că, începând din luna august, toate unitățile sale primesc vouchere sociale din programul oferit de Guvernul Nicolae Ciucă, „Sprijin pentru România”.

Este vorba de cardurile sociale în valoare de 250 de lei. Kaufland informează că, în prima etapă, sunt acceptate cardurile sociale emise de Sodexo și Up România.

Lanțul de magazine le transmite clienților că vor putea folosi cardurile sociale doar pentru achiziția de produse alimentare și de mâncare caldă, precum preparatele de la punctul Grill din parcarea magazinelor Kaufland.

Astfel, conform Kaufland, clienții vor fi îndrumați de către angajații de la casele de marcat să separe produsele alimentare de cele non-alimentare.

Reamintim că aceste carduri sociale sunt alimentate în patru tranșe, cu câte 250 de lei.

De la începutul lunii august, plata cu tichetele sociale din programul „Sprijin pentru România” va fi disponibilă în toate magazinele Kaufland din țară. În primă etapă, sunt acceptate cardurile sociale emise de Sodexo și Up România.

Voucherele sociale din programul guvernamental „Sprijin pentru România” sunt destinate achiziției de produse alimentare și de mâncare caldă, precum preparatele de la punctul Grill din parcarea magazinelor Kaufland. Astfel, clienții vor fi îndrumați de către angajații de la casele de marcat să separe produsele alimentare de cele non-alimentare, care vor fi achitate folosind un alt mijloc de plată.

Plata la casele de marcat se efectuează ca plata cu orice alt card. Cardul social pentru alimente permite plăți contactless, încă de la prima tranzacție, prin apropierea sa de terminalul POS.

Cardurile sunt alimentate de către autorități la fiecare două luni cu câte 250 de lei, în patru tranșe, până la sfârșitul anului.

Potrivit reglementărilor, se interzice utilizarea cardului în alte scopuri decât cele pentru care a fost emis, în caz contrar se sancționează conform legii”, transmite Kaufland România.

Cine beneficiază de cardurile sociale

Conform MIPE, beneficiază de cardurile sociale următoarele persoane:

a) Pensionarii din sistemul public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi prevăzute de legi cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

b) Persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;

c) Familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

d) Familiile monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei;

e) Familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;

f) Persoanele fără adăpost, așa cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare