sursa foto:  graiulsalajului.ro

Se caută polițiști! ‘Unic în istoria Ministerului Afacerilor Interne!’

Probleme mari în Ministerul Afacerilor Interne! Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din MAI a informat, recent, că 30% din candidații la admiterea în școlile MAI au picat proba sportivă.

Acum, sindicaliștii de la Europol au anunțat că, pentru prima dată în istoria Ministerului Afacerilor Interne, nu se vor ocupa locurile în școlile de agenți de poliție.

„UNIC în istoria Ministerului Afacerilor Interne!!! NU se vor ocupa locurile în școlile de agenți de poliție!, a transmis Sindicatul Eurpol.

Bilanțul până miercuri, 24 mai 2023:

„Candidații rămași după ultima sesiune de probe fizice, actualizare de azi, 24.05.2023, nu acoperă locurile disponibile în școlile de agenți de poliție:
– 77,07% la Câmpina-poliție
– 77,66% la Cluj-poliție
– 57,08% la Oradea-frontieră”.

Ce a transmis SNPPC:

În ultima perioadă, am tras, public, mai multe semnale de alarmă referitoare la atractivitatea, în scădere dramatică, față de anii anteriori, vizavi de instituțiile de formare profesională inițială polițienești și militare, pe fondul predicitibilității tot mai precare în cele trei sisteme de referință care definesc interesul oricărui tânăr ce își dorește să îmbrace uniforma statului: sistemul carierei, sistemul salarizării și sistemul de pensionare.

Concurența la concursurile de admitere în școlile de profil a scăzut drastic, la ultimele sesiuni, iar trierea care se organizează anterior probei scrise, constând în probele sportive și psihologice, cu caracter eliminatoriu, reduce și mai mult numărul candidaților care ajung să susțină probele finale.

Un trist adevăr: în ultimele zile, la probele sportive susținute în centrele zonale de selecție, de către candidații la școlile de formare inițială a agenților și subofițerilor/maiștrilor militari din MAI, aproximativ 30% dintre concurenți au fost declarați nepromovați.

Situația poate degenera dramatic, astfel încât numărul candidaților care vor ajunge, totuși, în 27 mai, în sălile de clasă, și vor fi triați, ulterior, de proba medicală, să fie sub cel al locurilor scoase la concurs, asta în condițiile în care deja sunt, din start, sub doi candidați pe un loc. Sau, așa cum MApN a decis, recent, în premieră națională: admiterea în școlile vocaționale să se facă fără testare scrisă, doar pe bază de dosar și probe eliminatorii.

DOMNILOR POLITICIENI: OPRIȚI DEGRINGOLADA SALARIZĂRII ȘI A PENSIILOR MILITARE DE STAT!

Fără predictibilitate, pe termen lung, în cariera de militar sau de polițist, și cu o salarizare precară, legiferată superficial de către decidenți, vom suferi cu toții: cetățeni, societate și stat!

Biroul Executiv Central – SNPPC”.

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare