sursa foto:  facebook

Se cere demisia întregului Cabinet Ciucă: Ratarea Schengen este un eșec al actualului Guvern de la București și al președintelui Klaus Iohannis

Preşedintele AUR, deputatul George Simion, cere demisia întregului Cabinet Ciucă după ce România a ratat accederea în spațiul Schengen. Acesta a susținut într-o conferinţă de presă susţinută la Bruxelles, că ratarea Schengen este un eşec al actualului Guvern de la București și al președintelui Klaus Iohannis.

 

 

 

„Ceea ce am anunţat şi acum două zile se verifică. România nu este primită în spaţiul Schengen. (…) Nu înţelegem de ce s-a mers înainte cu agenda Schengen atâta timp cât erau semnale evidente că nu vom fi primiţi. Este un eşec al actualului Guvern de la Bucureşti şi al preşedintelui Klaus Iohannis. (…) Solicităm demisia întregului Cabinet Ciucă. Este un eşec răsunător pentru întreaga diplomaţie românească, condusă de Klaus Iohannis şi ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, este semnul că acest guvern nu poate livra nimic, nu poate asigura bunăstarea românilor, nu poate face pentru România ceea ce declară că face”, a declarat Simion, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Bruxelles.

Potrivit liderului AUR, nu există „în niciun fel” perspectiva intrării României în spaţiul Schengen în următoarele şase luni, perioadă în care Suedia va avea preşedinţia Comisiei Europene.

„Suedia va avea preşedinţia Consiliului în următoarea jumătate de an, nu se va pune în niciun fel sub conducerea Suediei problema extinderii Spaţiului Schengen. Ministrul de Interne, ministrul de Justiţie trebuiau să vină în Suedia să pună problema grupurilor mafiote organizate, grupurilor care fură din casele suedezilor, grupurilor care cerşesc şi grupurilor de trafic de carne vie, victime ale unor reţele organizate. Nimeni nu a venit să facă asta, nu există nicio perspectivă în ciuda a ceea ce spun oficialii români prezenţi astăzi la Bruxelles. Este un eşec inclusiv din partea celor mai proeminenţi europarlamentari români – Rareş Bogdan, Siegfried Mureşan şi alţii, cei care au asigurat că România va intra în Schengen”, a susţinut Simion.

El a menţionat că se află de trei zile în Parlamentul European cu o delegaţie parlamentară română, timp în care a avut întâlniri cu eurodeputaţi din diferite ţări.

„Suntem în a treia zi în Parlamentul European cu o delegaţie din Parlamentul României. Am putut avea întâlniri cu europarlamentari austrieci, germani, italieni, francezi, spanioli, suedezi – ultima întâlnire, estonieni, finlandezi, belgieni şi polonezi şi peste tot, la toate întâlnirile vreau să vă spun că ni s-au plâns colegii noştri europarlamentari din diferitele ţări europene de faptul că diplomaţia românească nu funcţionează, că nu i-a contactat nimeni cu privire la aderarea noastră la Spaţiul Schengen, majoritatea europarlamentarilor români sunt absenţi din discuţiile de aici de la Bruxelles, stau în birouri, stau în cafenele”, a susţinut preşedintele AUR, conform AGERPRES

URMARESTE-NE

SHARE

COMENTEAZĂ

articole similare